Werkplaatsen krijgt eerste wijkspeeltuintje

Burgemeester Bob Nijs (rechts) opent het wijkspeeltuintje
Stad Lommel Burgemeester Bob Nijs (rechts) opent het wijkspeeltuintje
Het afgelopen weekend opende in Werkplaatsen het eerste wijkspeeltuintje en sportveld ‘Boslucht’. “Niet zomaar een speeltuintje, maar een heus buurtproject,” zegt een trotse burgemeester Bob Nijs (CD&V).

Het geheel kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de bewoners in de omgeving van de Dalstraat en de stad. “Met een bijzonder woordje van dank aan de stedelijke jeugddienst, die alles coördineerde. De stad voorzag de centen en de bewoners staan in voor het onderhoud”, weet Nijs.

“Er wonen veel jonge gezinnen in onze buurt”, vertelt Melissa Luyckx, één van de initiatiefneemsters. “Zelf ben ik actief bij Chiro Werkplaatsen, dus speelruimte voor kinderen vind ik superbelangrijk. Het is fantastisch dat we dit samen konden realiseren. Het resultaat mag er zijn.”

Top vijf van toestellen

De eigenaar van de grond, Parochiale Werken Lommel Werkplaatsen, was ook meteen enthousiast om het licht op groen te zetten. De keuze voor de speeltoestellen lag bij de buurtbewoners. “Zij stelden een top vijf van speeltoestellen op,” vertelt schepen van jeugd Peter Vanderkrieken (CD&V). “Er is een schommel, een speeltoestel metklimrek en glijbaan. Daarnaast nog een wip, een klimrek en een basketveldje. Het terrein is volledig omheind en voorzien van een bankje voor de ouders en de basketsupporters, natuurlijk.”

De stad blijft eigenaar van de speeltoestellen, volgde de werken op en is verantwoordelijk voor de controle op de speeltuigen. De buurt houdt op haar beurt het terrein netjes en de mensen van Parochiale Werken staan in voor het maaien van gras. “Kortom, een perfecte samenwerking,” besluit de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.