Vlaams Belang en Voorpost voeren actie aan Parelstrand, waar opnieuw asielzoekers wonen

Vlaams Belang en Voorpost voerden met een dertigtal mensen actie.
Facebook Vlaams Belang en Voorpost voerden met een dertigtal mensen actie.
Zo’n dertig actievoerders van Vlaams Belang en Voorpost hebben zondagnamiddag actiegevoerd aan het Parelstrand in Lommel. Daar zijn vrijdag opnieuw zestig asielzoekers aangekomen en vanaf maandag worden nog verschillende bussen verwacht.

Om de vluchtelingen opvang te kunnen bieden in de kerstperiode, werd besloten om vakantiepark Parelstrand opnieuw tijdelijk te gebruiken als onderkomen. De opvang gebeurt er wel in een afzonderlijk deel van het park. Volgens Fedasil worden er voornamelijk gezinnen en kwetsbare personen ondergebracht. Verwacht wordt dat de asielzoekers er drie maanden zullen blijven.

Medewerkers van de Oost Appen-vakantiegroep brachten de huisjes in de voorbije dagen in allerijl in gereedheid. Vrijdag volgde dan het overleg met de scholen in de buurt. Daar zullen immers de kinderen van de opgevangen families in de komende weken les krijgen. Kleuters worden doorgaans opgevangen in de gewone kleuterklassen. Kinderen die in de lagere school thuishoren, krijgen eerst afzonderlijk taallessen.

Twee jaar geleden werd een deel van het Parelstrand ook al gebruikt voor de opvang van asielzoekers. In de komende weken zal opnieuw een vrijwilligerswerking opgezet worden, om de opvang optimaal te laten verlopen. Buurtbewoners kregen ook al een informatiebrief in de bus. 

Maar Vlaams Belang en Voorpost zijn geen voorstander van het initiatief en voerden daarom zondag actie. “Ook vanuit humaan oogpunt”, benadrukt Bert Deckers van Vlaams Belang. “De meeste asielzoekers zullen uiteindelijk toch geen verblijfsvergunning krijgen. Bovendien moesten andere mensen in het park verhuizen, speciaal voor de komst van de asielzoekers. We schatten dat de hele operatie uiteindelijk enkele miljoenen euro’s kost. En dan vrezen we ten slotte ook voor extra overlast in Lommel en de omliggende gemeenten.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Govers

    Heb enkele jaren terug wel de impact gezien op een vakantiepark in Nederland nabij Terneuzen .Daar verbleven toen ook asielzoekers ,ik heb bij sommigen de haat in hun ogen gezien .Wij hebben vroeger dan gepland het park verlaten,nooit meer .

  • Jean Jaques d’Ardennes

    Er moet helemaal niemand verhuizen Mr. Deckers. Stop met die leugens en haat verspreiding.