Vijftiende editie Seduced by Harps

Lavinia Meijer sluit het festival af
Seduced by Harps Lavinia Meijer sluit het festival af
Het internationaal harpfestival Seduced by Harps is aan haar vijftiende editie toe. Dit event trekt jaarlijks heel wat harpliefhebbers, grote artiesten en jonge, beloftevolle talenten naar Lommel. Deze jubileumeditie biedt een uitzonderlijk mooi programma. Op Keltische en klassieke harp klinkt muziek die gaat van pure klassiek tot hedendaags repertoire.

Op het programma onder meer de Nederlandse Regina Ederveen met een ode aan de negentiende-eeuwse harp- en pianobouwer Pierre Érard. Violeta Ramos & Richard Schneider nemen je met Paraguyaanse harp, klassieke gitaar en bandoneon mee op een muzikaal parcours van Mexico tot Tierra del Fuego.

Het avondconcert in CC De Adelberg opent charmant met Jong Talent, geselecteerd door de Vlaamse Harpvereniging Harpe Diem. Vervolgens mengt de Bretoense harpiste Lina Bellard (Frankrijk) met haar Keltische harp kleuren van verschillende snaarinstrumenten tot een individueel klankenpalet. Lavinia Meijer (Nederland) neemt je tot slot mee op een avontuurlijke reis doorheen het oeuvre van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Tickets in de namiddag kosten tussen 8,40 en 12 euro, tickets voor de avond hebben een prijs tussen 14 en 20 euro, een dagticket kost 35,20 uur. Alle info via www.ccdeadelberg.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.