Vestiville krijgt enkele uren voor de start goedkeuring

Vestiville
Karolien Coenen Vestiville
Het Lommelse Vestiville kreeg vanochtend na een laatste overleg met politie, brandweer en stadsbestuur de goedkeuring om door te gaan. De vergunning geldt voorlopig enkel voor vandaag, maar ook de zaterdag en de zondag zouden in orde komen. 

De organisatie van het Lommelse festival verloopt op z'n zachtst gezegd moeizaam. Donderdagmiddag reageerden brandweer en politie ontevreden op de veiligheidsmaatregelen. Er werden enkele voorwaarden opgesteld en in de late uurtjes werd duidelijk dat het festival de nodige dingen had gedaan. Vanochtend volgde een nieuwe inspectie. “We stellen vast dat het festival in orde is. De brandweer bespreekt momenteel de laatste details, het festival kan vandaag wel plaatsvinden", bevestigt burgemeester Bob Nijs (CD&V).

Talent Stage

Morgen en overmorgen worden op de weide het dubbel en het driedubbel aantal mensen verwacht. Ook dan is de vergunning een vraagteken, al moet het wel in orde komen. Inmiddels werd wel besloten om de zogenaamde Talent Stage te sluiten. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijft de Legend Stage wel degelijk open. 

Zondag staat Cardi B. als absolute topper geprogrammeerd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Deville

  Festival van de onkunde.

 • Ben Vandevenne

  En dan volgt zondag de koude douche: Cardi B zal er niet zijn

 • chris delanghe

  Overal hetzelfde tijdens de zomer. Georchestreerd kabaal en lawaai voor 2 maanden. In sommige steden zijn zelfs schepenen aan de slag met bij te klussen door een beach zone te organiseren met alle nodige kabaal en uiteraard de drank en omzet waar het om draait. De bewoners moeten dat willens nillens slikken???? een paar gasten vullen hun zakken al dan niet op kosten van de stad. En de lasten worden op de nek van de gemeeschap gedumpt.

 • chris eeckhout

  Voor brood en spelen en vooral als het de politiek goed uitkomt, dan kan alles !