Verblijf asielzoekers in Parelstrand verlengd tot 31 augustus

Het asielcentrum in Parelstrand
Mine Dalemans Het asielcentrum in Parelstrand
Het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers gaat langer dan gepland asielzoekers opvangen in Parelstrand. Normaal zou de opvangperiode tot 31 maart lopen, maar die termijn wordt nu verlengd tot uiterst 31 augustus. Burgemeester Bob Nijs (CD&V) betreurt dat, maar wil er samen met alle betrokken partijen het beste van maken.

“Het opvangcentrum draait bijna op volle capaciteit en er verblijven 720 mensen. Vooral gezinnen met kinderen en kwetsbare mensen,” zegt burgemeester Nijs. “Net als in 2016 kunnen we rekenen op enthousiaste vrijwilligers. De coördinatie is in handen van Fedasil, dat samenwerkt met het Huis van de Wereld. We hebben vrijwilligers voor kledinginzameling, huistaakbegeleiding, kinderwerking en kinderopvang, busbegeleiding en taallessen van de ouders. Dat loopt heel goed en we hopen dat ze zich ook de komende maanden willen blijven inzetten.”

De stad volgt de situatie samen met Fedasil, de lokale politie en de stadsdiensten nauw op. Voor de meest recente stand van zaken kan je terecht op www.lommel.be/parelstrand.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.