Udi & Rudi, de nieuwe sterke mannen achter Lommel SK: “Hier is potentieel om jonge spelers te ontwikkelen”

Het nieuwe bestuur van Lommel met Udi Shochatovitch (midden) en Rudi Vandenput (tweede van rechts) in een cruciale rol.
Karolien Coenen Het nieuwe bestuur van Lommel met Udi Shochatovitch (midden) en Rudi Vandenput (tweede van rechts) in een cruciale rol.
Lommel SK heeft vanmiddag de toekomstplannen uit de doeken gedaan. Op een persconferentie werden investeerder en nieuwe hoofdaandeelhouder Udi Shochatovitch en bestuurder en nieuwe sterke man Rudi Vandenput voorgesteld. Lommel wil de jeugdacademie nog meer uitbouwen, maar wordt geen satellietclub met elf Gambiaanse spelers. Dankzij een injectie van 2,6 miljoen euro en een nieuw stadion moet de toekomst verzekerd zijn.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een nieuw bestuur in Lommel. De vertrouwde gezichten Paul Kerkhofs en Greet Vanbrabant blijven respectievelijk voorzitter en algemeen directeur. Tom Van Imschoot blijft ook hoofdcoach. Toch waait er met Udi en Rudi een nieuwe wind bij de volksclub. 

Jeugdacademie

Shochatovitch is een advocaat met 25 jaar ervaring en vooral met connecties in de voetbalwereld. “Ik ben al die tijd bestuurslid en juridisch adviseur bij Maccabi Haifa geweest en heb in Gambia de Superstar Academy opgericht. Ik vind het knap hoe Lommel tot vandaag bestuurd werd: als de underdog, maar wel op professionele wijze. Hier is potentieel om jonge spelers te ontwikkelen.”

De Leuvense zakenman Rudi Vandenput heeft een cruciale rol gespeeld bij het stadiondossier van KV Mechelen en was betrokken bij de transfers van Samuel Kalu, Dennis Praet en Sacha Klestjan. “Ik wil met onze jeugdacademie concurreren met KRC Genk en de jeugd hier sneller kansen geven dan elders. Daarom willen we een internaat uitbouwen zodat jonge talenten nog meer kunnen focussen op het balgevoel.”

Lommel SK logo
Lommel SK Lommel SK logo

Stadiondossier

Het stadiondossier is volgens Vandenput cruciaal voor de uitbouw van de club. “Mijn voorkeur gaat naar een nieuw stadion (in plaats van renovatie, wat de lokale politici lijken te verkiezen, nvdr), maar die zekerheid hebben we niet. Sportief mik ik op een kruisbestuiving van jonge talenten en ervaring.” Als voorbeeld worden FC Midtjylland (omwille van de opleiding en data-analyse) en Manchester City (mix van verschillende voetbalculturen) genoemd.

Gambiaanse spelers

De club zal de Lommel SK Foundation uitbouwen om ook fans te betrekken. Verder zullen ex-spelers en oud-medewerkers aangetrokken worden om een adviserende rol te spelen. “Het is uiteraard onze ambitie om opnieuw in de hoogste afdeling te spelen”, verzekeren Udi en Rudi.

Een nieuw SK Beveren, dat begin deze eeuw met elf Ivorianen speelde, wordt Lommel echter niet. “Deze zomer zullen twee Gambiaanse spelers testen en eventueel een contract krijgen.” 

Lommel SK in een nieuw jasje dus, afwachten wat dat geeft.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.