Tweede editie van strip- en kinderboekenfestival krijgt zes stripbieren

Fred Kemps, Bart Proost en Henk Fijneman van ‘Getekend Lommel’ met enkele van de nieuwe stripbieren.
Karolien Coenen Fred Kemps, Bart Proost en Henk Fijneman van ‘Getekend Lommel’ met enkele van de nieuwe stripbieren.
Twee jaar na het eerste Lommelse strip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’, vindt op zondag 7 april 2019 de tweede editie plaats. Speciaal voor het festival heeft brouwerij Amai zes stripbieren gebrouwen.

De eerste editie in februari 2017 was een stap in het onbekende en lokte meer dan 1.500 bezoekers. “We wisten toen al dat er een tweede editie zou komen, maar onze kleine werkgroep van zes mensen had nood aan een sabbatjaar”, vertelt tekenaar en bezieler Bart Proost. “We keren nu terug met een werkgroep die dubbel zo groot is. Heel wat tekenaars zullen hun strips komen signeren, voor kinderen zijn er workshops en er lopen stripmascottes rond.” Het event vindt opnieuw plaats in De Adelberg van 10 tot 17 uur. 

Biertjes van prijswinnende brouwerij

Waar er in 2017 maar één stripbier was, zijn het er nu zes. Elk biertje heeft een origineel etiket met een tekening van ‘Alexander De Grote’, de stripfiguur van Proost. Deze stripbiertjes moeten uitgroeien tot verzamelobjecten. “Onlangs won ik op de Brussels Beer Challenge nog twee keer brons met ‘ne frisse Loemelaer’ en ‘ne stoute Loemelaer’. Niet slecht voor zo’n kleine brouwerij tussen 1.600 bieren uit 48 landen", lacht Henk Fijneman van brouwerij Amai. De bieren zullen te vinden zijn in de pop-up ‘Puur Lommels’, waar sinds 1 december ook Lommelse producten en een gigantische stripcollectie worden uitgestald. “De opbrengst gaat naar een schoolproject in Kenia”, zegt Fred Kemps. 

Op termijn moet ‘Getekend, Lommel’ een vast tweejaarlijks evenement worden. “Als het haalbaar is, kan het zelfs één keer per jaar”, besluit Proost.

Een van de nieuwe stripbieren.
Karolien Coenen Een van de nieuwe stripbieren.
De nieuwe Stripbieren.
Karolien Coenen De nieuwe Stripbieren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.