Twee mannen overvallen Carrefour met BB-gun

Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben maandagavond een overval gepleegd op de Carrefour Market in de Kloosterstraat in Lommel.

Het tweetal ging rond sluitingstijd het warenhuis binnen en bedreigde de kassabediende. De twee overvallers konden met een som geld uit de kassa op de vlucht slaan. Het personeel en werknemers van de winkel bleven ongedeerd. Het was even voor 19 uur toen volgens getuigen twee jongemannen de Carrefour Market in Lommel binnenstapten. Ze zetten meteen koers naar de kassa's en bedreigden daar de kassabediende met een wapen. "Achteraf bleek dat het niet om een echt geweer ging, maar om een BB-gun", zegt de Lommelse korpschef Bart Voordeckers. De twee mannen konden een som geld uit de kassa halen en zetten het daarna op een lopen.


Zo snel als de twee overvallers waren binnengekomen, zo snel waren ze weer verdwenen. Het handvol aanwezige klanten en winkelpersoneel bleven even verweesd achter, maar raakten niet gewond bij de overval. Ze verwittigden meteen de politie. Die kwam ter plekke en onderzocht de winkel op sporen, terwijl de getuigen een beschrijving van de twee overvallers aan de speurders gaven. "We hebben een speurhond ingezet, die de omgeving uitkamde", legt Voordeckers uit. "Die vond een spoor en kon op een braakliggend terrein even verderop de twee maskers van de daders aantreffen. Ook het wapen, de BB-gun, lieten de overvallers op hun vlucht achter." Maar de twee mannen zelf waren gaan vliegen. De speurders namen de camerabeelden in beslag voor verder onderzoek.


"Onze mensen hebben de politie alle nodige info gegeven in de hoop de daders snel te kunnen vatten", zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve. "We doen er alles aan om ongewenst bezoek zoals dit te vermijden. Zo proberen we zo weinig mogelijk geld in de kassa aanwezig te hebben. Gelukkig zijn onze klanten en personeel niet gewond geraakt. Wij hebben meteen de vaste procedures opgestart om hen op te vangen." (JDSL)