Stadstekenaar stelt nieuw album voor op Stripfestival Breda

Bart Proost (links) en zijn kompaan Barcas stellen dit weekend 'De Kleine Alexander' voor.
Foto Dalemans Bart Proost (links) en zijn kompaan Barcas stellen dit weekend 'De Kleine Alexander' voor.
De Lommelse stadstekenaar Bart Proost stelt dit weekend in Breda zijn nieuwste stripalbum 'De Kleine Alexander' voor op de grootste en bekendste Nederlandstalige stripbeurs.

"De uitgever neemt zelfs een mobiele 3D-scanner mee zodat de fans van Alexander een 3D-scan van zichzelf kunnen laten maken", vertelt de stadstekenaar.


In Lommel kent iedereen Bart Proost omwille van zijn levendig tekenwerk. Vorig jaar pakte hij er zelfs uit met de eerste editie van het Lommelse stripfestival 'Getekend Lommel'. Zijn nieuwe album is een komische strip met korte, leerrijke gags over de jeugd van de bekende veroveraar Alexander De Grote. De strip sluit af met een educatief dossier van Proosts Antwerpse kompaan Barcas, die ook aanwezig zal zijn in Breda. In het Chassé-theater is het duo te vinden van 10 tot 17 uur op zowel zaterdag als zondag. Het album kost 6,95 euro.


De komende maanden blijft het druk voor Proost en Barcas. Deze winter komt hun educatieve expositie naar het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Ook daar zal het nieuwe boek voorgesteld worden. (BVDH)