Stadslaan onderwerp van discussie op gemeenteraad

De plannen over de herinrichting werden dit weekend voorgesteld.
Stad Lommel De plannen over de herinrichting werden dit weekend voorgesteld.
In Lommel zullen de Koning Albertlaan en de Koningin Astridlaan volledig worden heringericht. Hierover las u dit weekend alles in dit artikel. Ook de gemeenteraad boog zich dinsdagavond over de plannen. “We vinden het belangrijk dat dit tracé een heraanleg krijgt met ruimte voor voetgangers, fietsers en groen, maar hebben ook enkele bezorgdheden”, zegt Kris Verduyckt (SAMEN - sp.a).

“Uiteraard is onze fractie erg tevreden dat ook deze meerderheid kiest om middels een Stadslaan het verkeer uit het centrum van de stad te halen en te geleiden om het centrum”, onderstreept Verduyckt. “Het huidige ontwerp is smaller dan het vorige ontwerp. Deze aanpassing was enkel mogelijk door enkele keuzes, zoals die voor minder ruimte voor voetgangers. Door de keuze voor eventuele onteigeningen stijgt de kans op juridische procedures dan weer gevoelig. Het is bovendien jammer dat alle bewoners die reeds tot een akkoord kwamen met de stad op het bredere profiel nu minder kwaliteit voor hun geld krijgen.”

Al genoeg tijd verloren

Verduyckt suggereerde tot slot dat de gemeenteraad “eendrachtig achter het bredere en meer kwalitatieve ontwerp moet gaan staan”. Vanuit de meerderheid werd gerepliceerd dat er al genoeg tijd verloren is (de Stadslaan is al een item sinds 2006, red.) en dat de zwakke weggebruiker wel degelijk prioriteit krijgt bij de plannen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.