SAMEN-sp.a pleit voor veiligere stationsomgeving

Gemeenteraadslid Kelly Bosmans en bestuurslid Elly Vanbrabant op de bewuste plek
SAMEN-sp.a Gemeenteraadslid Kelly Bosmans en bestuurslid Elly Vanbrabant op de bewuste plek
Oppositiepartij SAMEN-sp.a vroeg aan de gemeenteraad een maatregel voor het probleem van spoorlopers aan het treinstation in Kattenbos. Hoewel er nog geen officiële klacht bij de politie is binnengelopen, contacteerde de stad inmiddels de NMBS met de vraag wat mogelijk is.

Het probleem werd uit de doeken gedaan door raadslid Kelly Bosmans. “Destijds werd daar een woning aan de andere kant van het station afgebroken. Dit met het oog op de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de stationsomgeving. Er wordt mij gesignaleerd dat gehaaste pendelaars via het braakliggend perceel het spoor oversteken. Dit om een snelle en korte weg te nemen naar het station. Spoorlopen is ten alle tijde levensgevaarlijk, ook al is er maar één spoor.” 

Bosmans verwees bij een mogelijke maatregel naar de stationsomgeving in buurgemeente Mol waar hekken werden geplaatst om dergelijke problemen te voorkomen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Victor OOMS

    SPA is zoveel jaren aan het bewind geweest, waarom hebben ze er toen niets aan gedaan? Nu ze in de oppositie zitten is het plots een punt. Toch een zeer eigenaardige werkwijze.