Pauline (14) zingt vanavond in The Voice Kids

Pauline in actie.
Foto Medialaan Pauline in actie.
De 14-jarige Pauline Slangen is vanavond te bewonderen in het VTM-programma The Voice Kids. Geen verrassing voor de inwoners van Lommel, want zij kennen het jonge zangtalent al langer. Als kind zong ze telkens tijdens schoolfeesten en op Instagram heeft ze al duizenden fans.

Pauline heeft al 5.984 volgers op Instagram. Sommige video's werden zelfs al meer dan 15.000 keer bekeken. Pauline is dus niet aan haar proefstuk toe wat zingen betreft. Enkele maanden geleden gaf een luisteraar van MNM de radiozender de tip om eens naar de jonge Lommelse te luisteren. Wat later zong Pauline in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow een prachtig cover van 'If I Ain't Got You' van Alicia Keys. "Het zorgde meteen voor 2.000 extra volgers op Instagram", geeft ze aan.


Vanavond zet ze de volgende stap in haar jonge carrière. Net als bij haar optreden op MNM kiest het jonge talent voor een nummer van Alicia Keys. Dit keer zingt ze 'Girl On Fire'. "Ik koos voor dat liedje omdat het een nummer met pit is. Het zou 'nice' zijn als mijn account straks helemaal ontploft. Het grote idool van Pauline is Adele. "Niet enkel om hoe ze zingt, maar vooral om wie ze is. Adele blijft altijd een gewone vrouw."


Tijdens haar filmpjes krijgt ze vaak hulp van vriendinnen en van broer Jarne. "Ik ben ook vooral Yves Wevers dankbaar. Hij heeft mij een jaar of drie geleden naar een studio geleid en geholpen bij clips. Dankzij hem ben ik nu al bekend in Lommel", aldus de 'Girl on Fire'.

Nog twee Limburgse

Naast Pauline doen nog twee Limburgse dames mee vandaag. Sofia (13) uit Genk gaat voor het aartsmoeilijke 'Ice Queen' van Within Temptation, Moira (14) uit Zonhoven doet auditie op de openingsdans van haar mama en papa: 'Run To You' van Whitney Houston. (BVDH)