Nieuwe dierenasiel Maatheide geopend

In het bijzijn van burgemeester van Hechtel-Eksel Jan Dalemans (tweede van links) en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven (derde van rechts) werd het asiel geopend.
Foto Mine Dalemans In het bijzijn van burgemeester van Hechtel-Eksel Jan Dalemans (tweede van links) en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven (derde van rechts) werd het asiel geopend.
Sinds deze week is het nieuwe dierenasiel op Maatheide helemaal klaar voor gebruik. "De nieuwbouw biedt voldoende opvangplaats aan ronddolende dieren uit Lommel en de 9 aangesloten gemeenten van het opvangplan van de provincie Limburg", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (sp.a). De uitbating zal gebeuren door vzw Noodasiel Lommel.

De afgelopen weken werd er door tientallen vrijwilligers en medewerkers keihard gewerkt om alles klaar te krijgen en de dieren te verhuizen naar hun nieuwe stek.


Het nieuwe asiel start al meteen met een vol huis. "Onze adoptiedagen op woensdag- en zaterdagnamiddag worden goed bijgewoond, waardoor we een groot verloop hebben in het asiel", aldus voorzitter Johnny Laurent. "Natuurlijk zijn er grote verschillen. Kleine hondjes en tamme katten blijven hier vaak niet lang. Met grote honden ligt het soms wat moeilijker."


Het nieuwe dierenasiel kost in totaal 1.230.660 euro. De provincie Limburg subsidieert daarvan 80 procent (984.245 euro). De stad betaalt 180.000 euro en stelde het perceel op het industrieterrein ter beschikking. Ook 9 omliggende gemeenten betalen gezamenlijk 66.145 euro. (BVDH)