Nederland dichterbij dan Vlaanderen

Hete hangijzersVerkiezingspagina's Foto: de kerkstraat in Lommel waar veel veranderingen gedaan zijn ivm mobiliteit Wat met de bereikbaarheid?Wat met de bereikbaarheid en het belang van de noord-zuidverbinding? Zelfde verhaal als in Pelt... Als Lommel echt wil standhouden als de winkelstad van de streek, is die verbinding een must.
Mine Dalemans Hete hangijzersVerkiezingspagina's Foto: de kerkstraat in Lommel waar veel veranderingen gedaan zijn ivm mobiliteit Wat met de bereikbaarheid?Wat met de bereikbaarheid en het belang van de noord-zuidverbinding? Zelfde verhaal als in Pelt... Als Lommel echt wil standhouden als de winkelstad van de streek, is die verbinding een must.
Met een nieuw sportpark, zwembad en zelfs crematorium heeft Lommel haar naam als centrum van Noord-Limburg nog wat extra onderstreept. Mobiliteit blijft een belangrijk thema. Nu de verbinding met Eindhoven onder handen wordt genomen, komt Nederland een pak dichterbij. Volgt Vlaanderen en hoe lang duurt dat nog?

"Het blijft de uitgesproken ambitie van Lijst Burgemeester om ervoor te zorgen dat Lommel de centrumstad van Noord-Limburg blijft en dat onze centrumfunctie nog wordt versterkt", is lijsttrekker Peter Vanvelthoven duidelijk. "Een goede verbinding met de omliggende regio's kan daarbij absoluut helpen. De Noord-Zuid aan Belgische kant blijft helaas steeds weer achterop. De laatste vijf jaar is er onder N-VA-minister Weyts geen enkele vooruitgang meer geboekt . Tijdelijke maatregelen om het fileleed tenminste te verminderen blijven ook achterwege. Het is een prima zaak dat de Noord-Limburgse burgemeesters en ondernemersclubs de Noord-Zuid onder de aandacht blijven

brengen. Een mentaliteitsswitch op Vlaams niveau is dringend nodig." Ook Dag Indenhoek (Voo3920Lommel) hoopt dat de beslissing over de omleidingsweg niet over de federale en Vlaamse verkiezingen van 2019 getild wordt.

Karel Wieërs (N-VA) benadrukt de gebrekkige mogelijkheden van de lokale politiek: "De stad kan wel groeien door goede communicatie en accenten op (zaken)toerisme en zakentoerisme. In het stadscentrum zijn er qua mobiliteit en parkeren zeker enkele dossiers interessant."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.