Lommelse handelaars presenteren hun aanbod op straat met stoepkrijt: “Onze manier om iedereen welkom te heten”

De heropening van de winkels maandag maakt de Lommelse handelaars enthousiast. In een originele dronevideo presenteren ze hun aanbod in stoepkrijt op straat. De stad helpt de handelaars met gratis vloerstickers en kleurrijke straatversiering. “Ik ben fier op zoveel creativiteit en ondernemerschap”, vertelt burgemeester Bob Nijs (CD&V).

In het filmpje wordt getoond hoe alle handelaars van de Kerkstraat tot de Singel hun aanbod op de stoep tekenen. “Dat is onze manier om iedereen opnieuw van harte welkom te heten in Lommel”, vertelt voorzitter van Bruisend Lommel Ivo Van Genechten.

In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd.
Bruisend Lommel In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd.

Bij de campagne hoort ook een actie. Hierbij maak je als klant één maand lang dagelijks de kans om de aankoopwaarde van een product terug te winnen. “Je ontvangt in de winkel een kaartje waarop je je gegevens noteert. Samen met je betaalbewijs deponeer je dat kaartje in een brievenbus aan Toerisme Lommel. Uit alle kandidaten trekken we elke dag één winnaar. Die kan tot 150 euro terugverdienen”, legt ondervoorzitter Kelly Vromans uit.

In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd
Bruisend Lommel In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd

Kerkstraat verkeersvrij

Met de vloerstickers van de stad, die mensen op anderhalve meter van elkaar houden, en de kleurrijke versiering helpt ook het stadsbestuur de handelaars. “Bovendien maken we de Kerkstraat verkeersvrij. Zo kunnen klanten afstand houden en veilig aanschuiven. Je kunt je auto kwijt in de betaalparkings: hier mag je vanaf 11 mei tijdelijk twee uur gratis parkeren”, zegt de burgemeester.

Zowel de handelaarsvereniging als het stadsbestuur hopen dat iedereen snel weer de weg vindt naar de Lommelse handelaars. “We delen een duidelijke ambitie: de gezondheid verzoenen met de heropleving van de lokale economie”, besluiten de voorzitter en de burgemeester.  

In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd.
Bruisend Lommel In stoepkrijt wordt de winkelaar in Lommel verwelkomd.