Lommel is een hartveilige stad

Er werd een mobiel AED-toestel toegevoegd aan de stedelijke uitleendienst.
Benoit De Freine Er werd een mobiel AED-toestel toegevoegd aan de stedelijke uitleendienst.
Lommel is officieel een hartveilige stad. Die titel zet de inspanningen vanuit het gezondheidsbeleid extra in de verf. Lommel sloot reeds een overeenkomst af met de lokale Rode Kruis afdeling om extra rond dat thema te werken. 

Vier keer per jaar zijn er voor de Lommelaren gratis opleidingen ‘reanimeren en defibrilleren’. Daarnaast worden er ook intern opleidingen voorzien zodat minstens 10% van het stadspersoneel op de hoogte is van die levensreddende handelingen. Momenteel hebben een 35-tal stadspersoneelsleden de opleiding REA/AED gevolgd en beschikken 25 locaties in Lommel over een AED-toestel. Op de website van de stad Lommel zie je waar je zo’n toestel kan vinden. Bovendien werd er een mobiel AED-toestel toegevoegd aan de stedelijke uitleendienst. Verenigingen aangesloten bij één van de adviesraden kunnen het toestel gratis uitlenen via uitleendienst.lommel.be.

Donderdag ontvangen alle personeelsleden die de opleiding gevolgd hebben hun brevet en krijgt de stad officieel het label ‘hartveilige stad’ toegekend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.