Internering gevraagd voor Lommelaar (35) die vader in elkaar sloeg

rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt
Het openbaar ministerie vraagt de internering van een Lommelaar (35) die op 21 juli 2018 slagen toebracht aan zijn vader aan De Lossing in Lommel. Beklaagde lijdt aan een psychotische kwetsbaarheid, is licht zwakzinnig en riskeert opnieuw dergelijke feiten te plegen. Zijn advocaat stemt toe met een residentiële behandeling.

Aan De Lossing was er die dag een cursus van Pasar. Zij gaven een korte uitleg over de mogelijkheden en werking van een outdoor-GPS. Vader en zoon hadden elkaar al jaren niet gezien, toen hun wegen op de parking plots kruisten. De vader probeerde zijn zoon bewust te negeren, maar kreeg al snel enkele verwijten naar zijn hoofd geslingerd. “Hij kreeg ook een vuist in het gezicht en de boodschap dat beklaagde hem nog wel zou krijgen”, aldus de uitleg van de procureur.

Dubbele kaakbeenbreuk

Beklaagde bleef vervolgens rondhangen aan de parking en hoewel de initiatie werd verder gezet, kwam het tot een nieuwe aanvaring. “Nu ga ik het regelen”, klonk het bij de dertiger. Hij begon volgens getuigen als een bezetene zijn vader te slaan en gaf hem verschillende klappen op zijn hoofd. Uiteindelijk liep het slachtoffer een dubbele kaakbeenbreuk op en kon hij verschillende maanden niet gaan werken. “Verdachte raakte waar hij kon”, stelt de procureur.

Rijke fantasie

Zelf kwam verdachte op de proppen met een verhaal uit zijn jeugd waarin hij beweerde verkocht te zijn. Zijn levenswandel werd vervolgens beschreven en daaruit bleek vooral zijn rijke fantasie waarin hij spreekt over drie vaders. Feit is dat hij zijn eigen vader zwaar heeft verwond. “Ik had dit nooit van hem verwacht”, zuchtte die ontredderd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.