Groen Lommel wil extra aandacht voor zwakke weggebruiker

Eerder dit jaar werd al een eerste fietsstraat geopend in Lommel.
Karolien Coenen Eerder dit jaar werd al een eerste fietsstraat geopend in Lommel.
De Lommelse gemeenteraad van dinsdagavond ging van start met de vraag van Dirk Huysmans (voorzitter van Groen Lommel) voor extra aandacht voor de zwakke weggebruiker.

Huysmans pleit met zijn partij voor extra aanpassingen om de zwakke weggebruiker te beschermen en het autoverkeer in het centrum en de schoolomgevingen te ontmoedigen. “We willen een lans breken voor meer fietsstraten, gescheiden fietspaden en eenrichtingsverkeer. Preventief zouden meer gerichte en frequente snelheidscontroles aangewezen zijn. Ook andere methodes voor een veiliger verkeer zijn meer dan welkom, evenals lagere snelheidsbeperkingen.”

Werken aan mobiliteitsplan

Schepen van Verkeer Sophie Loots deelde die bezorgdheid. “We zijn bezig aan een mobiliteitsplan waarin de zwakke weggebruiker prioriteit krijgt. Ook een aantal schoolomgevingen zullen heel actief worden aangepakt. Het is niet meer van deze tijd dat mensen met een ronkende motor hun kinderen komen afzetten. Fietsstraten gaan altijd gepaard met bepaalde voorwaarden, maar ik begrijp zeker de vraag.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.