Gemengde reacties bij supporters Lommel SK op nieuwe investeerders: van “Laatste reddingsboei” tot “familieclub blijft”

Het nieuwe bestuur van Lommel met Udi (midden) en Rudi (tweede van rechts) in een cruciale rol.
Karolien Coenen Het nieuwe bestuur van Lommel met Udi (midden) en Rudi (tweede van rechts) in een cruciale rol.
Lommel SK heeft vanmiddag investeerder en nieuwe hoofdaandeelhouder Udi Shochatovitch en bestuurder en nieuwe sterke man Rudi Vandenput voorgesteld. Dankzij een injectie van 2,6 miljoen euro moet de toekomst van de club verzekerd zijn. Heel wat vragen werden al beantwoord, maar toch reageren de supporters met gemengde gevoelens op het nieuws.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een nieuw bestuur in Lommel. De vertrouwde gezichten Paul Kerkhofs en Greet Vanbrabant blijven respectievelijk voorzitter en algemeen directeur. Tom Van Imschoot blijft ook hoofdcoach. Toch waait er met Udi en Rudi een nieuwe wind door de volksclub. Shochatovitch is een Israëlisch advocaat met 25 jaar ervaring en veel connecties in de voetbalwereld. Hij had complimenten voor de manier waarop Lommel jarenlang als underdog het hoofd boven water kon houden. Vandenput speelde een cruciale rol bij het stadiondossier van KV Mechelen en hoopt hetzelfde te doen in Lommel.

Gambiaanse spelers

Lommel SK wil met de nieuwe hoofdaandeelhouder vooral de jeugdacademie uitbouwen. Een soort internaat voor de grootste talenten moet hierbij helpen. “We willen hen sneller een kans geven”, legt Vandenput uit. Verder is het stadiondossier cruciaal en hoopt de Leuvense zakenman dat het een nieuw stadion wordt en geen renovatie van het huidige. De club zal de Lommel SK Foundation uitbouwen om ook fans te betrekken. Verder zullen ex-spelers en oud-medewerkers aangetrokken worden om een adviserende rol te spelen. Ook beloven Udi en Rudi dat Lommel SK geen nieuw SK Beveren wordt met elf Afrikanen op het veld. Shochatovitch heeft namelijk een Superstar Academy in Gambia opgericht. “Deze zomer komen er wel twee Gambianen testen”, vertelt hij.

Laatste reddingsboei? 

Supporter Maarten Dirx ziet de Israëliër als laatste reddingsboei. “De afgelopen jaren werden regelmatig zakenlui uit eigen regio wandelen gestuurd uit schrik voor een wissel van de macht. Zo werden momenten dat de club kon doorgroeien niet gepakt. Nu moet een wildvreemde het oplossen. Hij weet amper van het bestaan van Lommel, met welke bedoelingen stap je dan in een club? Met heimwee denk ik terug aan apotheek Zjang Vreys. Met minder middelen kreeg hij twaalfduizend mensen op de been omdat hij wel ambities kon waarmaken en een hart voor de club had. Daar kan het huidig bestuur iets van leren.”

Een andere fan, die niet bij naam wil genoemd worden, vreest dalende bezoekerscijfers omdat fans een fanbeleid missen. “Gaan de fans nog mee in dit verhaal of wordt het een makelaarsploeg zonder band met de fans? Ik stel me ook vragen bij de twijfelachtige achtergrond van de investeerder en de verdeling van het budget op termijn. Is het een eenmalige injectie of een kapitaalverhoging?”

Familiale blijft

Mieke Liebens van de Green Angels hield wel een positief gevoel over na de babbel van ‘Udi en Rudi’. “Het zijn natuurlijk mooie praatjes, die uiteindelijk in daden moeten worden omgezet, maar ik vertrouw op de beslissing die genomen is door onze club. Als supporter vind ik het belangrijk dat de jeugdacademie wordt behouden en zelfs professioneel wordt uitgebreid. Onze club blijft het familiale Lommel SK, de gekende werking blijft en de fans zullen extra betrokken worden. Bovendien is de ambitie om hogerop te raken duidelijk uitgesproken. Hopelijk mogen we nu nog rekenen op onze stad wat betreft het stadiondossier.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.