Definitief stilstaan- en parkeerverbod aan Boskantstraat na dodelijk incident in verleden

De Boskantstraat richting De Meerpaal.
Google Maps De Boskantstraat richting De Meerpaal.
Aan beide zijden van de Boskantstraat in Lommel geldt momenteel een stilstaan- en parkeerverbod. Vroeger parkeerden heel wat mensen zich daar wanneer de parking aan De Meerpaal volzet was. Dat tijdelijk politiereglement is nog van kracht tot 15 oktober 2019. 

Er zijn in het verleden dingen gebeurd toen hulpdiensten heel moeilijk konden passeren", verwees schepen van Mobiliteit Sophie Loots (CD&V) naar een incident in 2018 toen een man op die locatie was verdronken in een plas. “Het is heel moeilijk om in seizoenen te werken, dus willen we dit reglement definitief van kracht laten gaan.” 

Er werd begin september wel een uitzondering toegevoegd voor schoolbussen van Fedasil. Die tijdelijke inrichting zou ook definitief worden. Nadat enkele oppositieraadsleden het moeilijk hadden met de gevolgen voor onder meer de lokale bewoners, verwees burgemeester Bob Nijs (CD&V) nogmaals naar het dodelijk incident. Niemand op de gemeenteraad stemde uiteindelijk tegen, alle oppositiepartijen onthielden zich. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.