Daydream Festival is Lommel ontgroeid en trekt naar Eindhoven

In 2010 werd het Daydream Festival voor het eerst georganiseerd aan het Zilvermeer in Mol. Later verhuisde het dancefestival naar Lommel, waar het met ruim 40.000 bezoekers uitgroeide tot de top vijf van de Belgische festivals. In Lommel komt er echter een einde aan het dagdromen, want deze zomer wordt het festival opnieuw wakker in Nederland. "We voelen ons vereerd dat zovelen onze dagdroom in België beleefden", klinkt het bij het festival.

Dit jaar vond Daydream nog plaats in het voorjaar, op 7 en 8 april. Het festival pakte toen uit met een wereldprimeur, want het terrein was rechtstreeks te bereiken met de trein, die op de weide zelf stopte. Organisator Roel Berens opperde dat het station bij succes verder zou worden uitgebouwd in 2018, maar zover zal het dus niet komen. Eerder had het festival ook al met een stunt uitgepakt, door naar Mexico en de Dominicaanse Republiek te trekken. Daar lokte de organisatie meteen meer publiek dan het moederfestival in Lommel zelf. "We willen de wereld veroveren", klonk het ambitieus. Het festival was Lommel dus ontgroeid. De organisatie kondigde gisteren meteen ook de eerste Spaanse editie van Daydream aan, die vindt plaats tijdens Pasen 2018 in Barcelona.


Komende zomer, op zaterdag 14 juli 2018, wordt het festival georganiseerd op Aquabest in Best. Het water-, speel- en funpark in Nederlands Brabant is eigenlijk een terugkeer naar de roots, want ook in Mol koos het festival voor een locatie aan het water.

Storytelling

Par-T zal samen met First Vision het festival organiseren en zij kondigen aan dat het festival terug één dag zal duren, maar de mogelijkheid om er weer een meerdaags festival van te maken, blijft aanwezig. Op Aquabest worden deze zomer al minstens vijf festivals georganiseerd. Na het vertrek van Extrema was er ruimte vrijgekomen op de kalender. "Daydream is een gethematiseerd evenement, waar storytelling en beleving een belangrijke rol spelen. Wij denken dat we een brede doelgroep aanspreken. Wij zijn een allround dancefestival", klinkt het bij Geertje van Zoggel van Par-T.


De afgelopen jaren maakten onder meer Nicky Romero, Sunnery James & Ryan Marciano, Don Diablo en Sebastian Ingrosso het mooie weer op het podium. Op de line-up voor 2018 is het nog wachten.


"We hopen dat heel wat Belgische fans mee zullen verhuizen naar Eindhoven, dat is immers maar net om de hoek", besluit het festival. (BVDH)