Ben Weyts geeft €21.035 aan Akindo

De mensen van Akindo tijdens de Warmste Week
Eddy Vangroenderbeek De mensen van Akindo tijdens de Warmste Week
Via Toerisme Vlaanderen investeert minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) 134.400 euro in acht projecten die ervoor moeten zorgen dat elke Vlaming kan genieten van een vakantie op maat. Akindo vzw is één van de gelukkigen en ontvang 21.035 euro.

De vzw kan het geld gebruiken voor een vakantiehuis. Het project heet ‘(Ge)zin in vakantie’ en doet onderzoek naar de vakantiedrempels voor sociaal kwetsbare gezinnen. Juist het wegnemen van die drempels bij mensen die op vakantie willen gaan, is het doel van Weyts. “Ook mensen met bijvoorbeeld een zorgnood verdienen vakantie”, onderstreept hij. “Het gaat om investeringen die niet meteen rendabel zijn. We geven gerichte financiële steun, zodat toeristische ondernemers gestimuleerd worden om hierin te investeren. Zo gunnen we steeds meer Vlamingen die kampen met een bepaalde drempel toch een leuke vakantie in eigen land”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.