Zeelse rapper Keelah neemt clip voor nieuwe single ‘Laisse-moi’ op in Durmestad: “Met muziek brug slaan naar Lokerse jongeren”

Riza Yildiz en Devrim Khan voor het appartementsgebouw in de Oud-Strijderslaan waar ze een deel van de clip opnamen.
Yannick De Spiegeleir Riza Yildiz en Devrim Khan voor het appartementsgebouw in de Oud-Strijderslaan waar ze een deel van de clip opnamen.
De Zeelse rapper Riza Yildiz, alias Keelah, heeft de clip voor zijn nieuwe plaat ‘Laisse-Moi’ opgenomen in Lokeren. Door de oversteek te maken naar de buren wil hij andere jongeren stimuleren om hun talent te tonen. “Of je nu vindt dat het gras te lang staat of een maatschappelijk statement wil maken: in muziek kan je je boodschap kwijt”, zegt Keelah.

Opnames voor de deuren van de appartementsblokken in de Oud-Strijderslaan of een shoot van een blitse wagen in een tankstation aan de Zelebaan: de Durmestad kaapt een hoofdrol weg in de clip van de jonge Zeelse rapper. “De keuze voor dat tankstation is symbolisch. Het is een plek op de grens tussen Lokeren en Zele waar jongeren elkaar ontmoeten. Wij noemen het de ‘douane’”, lacht Keelah.

Riza schrijft al sinds zijn veertiende muziek. Voor en na zijn werkuren schrijft hij rapteksten. Eerder maakte Riza ook al het nummer ‘Realiteit’ over de moeilijke jeugd van zijn broer. In zijn teksten probeert hij altijd een boodschap mee te geven aan de luisteraar.

Eigen ding doen

In de song rapt Riza ‘Laisse-moi’ of ‘laat me’ vertaald uit het Frans. “Mijn boodschap: laat me mijn eigen ding doen. Ik wil me niet laten meeslepen door problemen van drugs of criminaliteit in de wijk, maar me focussen op mijn passie: muziek.” De Zelenaar is ervan overtuigd dat hij met zijn songs de band kan aanhalen met jongeren uit Lokeren. “In Zele hebben we al een community uitgebouwd. Nu hoop ik ook Lokerse jongeren aan te spreken.”

Zelf heeft Riza Turkse roots, maar afkomst speelt volgens hem en zijn rechterhand Devrim Khan geen enkele rol. “De producer van mijn clip is een Congolees en de cameraman waar ik mee samenwerkte een Bosniër. Muziek is universeel, iedereen luistert er naar. Ik weet zeker dat er in Lokeren heel wat talent aanwezig is en ik sta ervoor open om samen aan de slag te gaan.”

Wie zin heeft in een muzikale samenwerking met Keelah kan hem contacteren via zijn Facebookprofiel. Laisse-Moi is te beluisteren via Youtube, Spotify en Deezer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.