Weyts investeert in Wase jeugdverblijven: subsidies voor Chiro Alleman en CJT Verloren Bos

Illustratiefoto van het kasteel in het Verloren Bos.
Yannick De Spiegeleir Illustratiefoto van het kasteel in het Verloren Bos.
Om uitbaters de kans te geven om hun accommodaties moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger te maken, investeert Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) in twee Wase jeugdverblijven.

Chiro Alleman uit Sinaai ontvangt een subsidie van 17.842 euro. Het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) krijgt een bedrag van 10.080 euro om te investeren in haar uitvalsbasis in het Lokerse Verloren Bos.

“Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.” Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

N-VA-Lokeren is opgetogen met deze beslissing. “Investeren in jeugdverblijven is voor ons enorm belangrijk. Ieder kind moet kunnen genieten van vakantie in een veilige en comfortabele omgeving. Ook het verhogen van de toegankelijkheid is voor ons essentieel. Dat minister Weyts investeert in jeugdverblijf Verloren Bos kunnen wij alleen maar toejuichen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.