Waarnemend Gouverneur bezoekt Eksaarde op verkeersveilige dag

Commissaris William De Vos en waarnemend gouverneur Didier Detollenaere in de Brielmolenstraat.
Yannick De Spiegeleir Commissaris William De Vos en waarnemend gouverneur Didier Detollenaere in de Brielmolenstraat.
Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere was woensdag op bezoek in Eksaarde in het kader van de 23ste editie van de Verkeersveilige Dag.

De Verkeersveilige Dag focust op snelheidscontroles. Snelheid is de grootste oorzaak van ongevallen op de Belgische wegen. Bestuurders die te snel rijden worden uit het verkeer gehaald, beboet en geconfronteerd met hun gereden snelheid. Daarnaast is er aandacht voor andere verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van de veiligheidsgordel en controle van de boorddocumenten.

“In Lokeren waren er vorig jaar twee doden en tien zwaargewonden in het verkeer. Bijna allemaal als gevolg van snelheid. Daarom zetten wij hier zwaar op in”, zegt commissaris van de lokale politie William De Vos.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.