Vrachtwagen rukt bovenleiding stuk: geen treinverkeer tussen Lokeren en Dendermonde

Het station van Lokeren.
Foto YDS Het station van Lokeren.
Sinds 6.15 uur deze ochtend is er geen treinverkeer tussen Lokeren en Dendermonde. Een vrachtwagenbestuurder heeft aan de overweg van de Brandstraat in Lokeren de bovenleiding stuk getrokken. De schade is groot. De bovenleiding is over een afstand van enkele honderden meters beschadigd. De herstellingswerken zullen vermoedelijk een hele dag duren, meldt spoornetbeheerder Infrabel.

De kraanarm op de oplegger van de vrachtwagen was niet helemaal naar beneden. "Een klassiek geval - jammer genoeg - van schade aan de spoorinfrastructuur", aldus woordvoerder Thomas Baeken. De identiteit van de chauffeur is bij de politie gekend.

Door het incident rijden er  in beide richtingen geen treinen tussen Lokeren en Dendermonde. De NMBS legt vervangbussen in. Treinen worden, in de mate van het mogelijke, omgeleid via Gent-Dampoort en Merelbeke.

Personeel van Infrabel is ter plaatse om de schade aan de bovenleiding te herstellen. Dat zal volgens de eerste vooruitzichten vermoedelijk een hele dag vergen.

Infrabel roept alle vrachtwagenchauffeurs nogmaals op om de hoogte van hun lading goed te controleren en ook na te kijken dat de kraanarm helemaal naar beneden is. Dit op voorhand controleren, bespaart heel wat hinder en schade, aldus Thomas Baeken.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Toon Schouteden

    En de reizigers weer reclameren dat de treinen niet stipt rijden... Elke gedupeerde moest 'n fikse schadevergoeding eisen van de vrachtwagenchauffeur... misschien letten ze dan wat beter op vóór ze vertrekken.

  • cor vermonden

    Hopla, de verzekeringen weeral omhoog door dit te voorkomen duur Nmbs grapke.

  • Erik Alderweireldt

    Start onderbreking plaatsen? Als de zijsteun van mijn motor uitgeklapt is valt mijn motor ook stil