VIDEO: Verlaten klooster Arme Klaren trekpleister voor urban explorers

De Nederlandse urbexer in de gangen van het verlaten klooster.
Youtube De Nederlandse urbexer in de gangen van het verlaten klooster.
Op YouTube is een filmpje opgedoken van een Nederlandse jongeman die het verlaten klooster van de Arme Klaren in de Heilig Hartlaan binnendringt.

In het bewuste filmpje wandelt de man door de gangen van het klooster, brengt hij een bezoek aan de bibliotheek die nog vol staat met boeken en merkt hij dat de voormalige gebedsruimte nog vol staat met kerkstoelen.

Het is niet de eerste keer dat ‘urbexers’ of urban explorers de weg vinden naar het klooster dat al enkele jaren leegstaat na het vertrek van de laatste zusters. Zij riskeren wel een boete. Het gebouw is intussen in privé-handen, maar het is niet duidelijk welke toekomstige ontwikkeling het voormalige klooster krijgt.

Youtube2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dillien

    Lap hem een onkostennota van alle vernielingen die er al gebeurt zijn om binnen te dringen en alle verdwenen zaken aan zijn broek, dan heeft die er al zijn buik van vol en weet hij waarvoor hij gaat werken, urban explorers, laat mij niet lachen, zelfingenomen youtube verslaafden en inbrekers zijn't niet meer en niet minder .

  • Walter Corneel

    Men heeft geen plaats voor daklozen, voor mensen die in huizen vol schimmel leven enz. En toch staat het vol in België bmet lege panden die met een kleine aanpassing kunnen hergebruikt worden om noden op te lossen maar ja niemand geef erom en laat het leeg staan