Verkeersdrukte in industriezone: tijdelijke omleiding via Scherpeputstraat

Het afsluiten van de Nieuwe Straat en de Oosteindestraat leidde deze week tot grote verkeersdrukte in de Brandstraat.
Yannick De Spiegeleir Het afsluiten van de Nieuwe Straat en de Oosteindestraat leidde deze week tot grote verkeersdrukte in de Brandstraat.
De stad Lokeren laat via haar Facebookpagina weten dat er een tijdelijke omleiding voorzien is langs de Scherpeputstraat naar aanleiding van de werken in de Oosteindestraat.

“Zoals reeds eerder gecommuniceerd zijn de werken van Barry Callebaut thv de Nieuwe Straat gestart. Omdat deze werken heel wat vrachtverkeer genereren, werd de Nieuwe Straat afgesloten voor autoverkeer. Enkel landbouwvoertuigen en tweewielers kunnen op dit moment nog passeren”, klinkt het. “Gelijktijdig met deze ingrepen, wordt in de Oosteindestraat ter hoogte van het kruispunt met Wolfsakker, een hoogtebegrenzer geplaatst die er zal voor zorgen dat vrachtverkeer niet langer door de woonwijken van Lokeren-Zuid kunnen rijden.”

Deze week zijn hiervoor de voorbereidende werken gestart: de nodige draadstangen werden in de rijweg bevestigd. De straat wordt hiervoor enkele dagen afgesloten en er is een tijdelijke omleiding voorzien via de Scherpeputstraat. Als alles volgens planning verloopt, zal de rijweg op maandag 13 januari terug worden opengesteld voor autoverkeer.