Van Doorslaer (Open Vld) wint trofee sportverdienste bij afscheid als sportschepen: “Sportinfrastructuurfonds mooiste verwezenlijking”

Jerome Van Doorslaer nam samen met zijn partner Anne-Marie zijn trofee in ontvangst.
Yannick De Spiegeleir Jerome Van Doorslaer nam samen met zijn partner Anne-Marie zijn trofee in ontvangst.
Na 24 jaar is Jerome Van Doorslaer (Open Vld) bezig aan zijn laatste dagen als schepen van Sport. Maar een afscheid in stilte is het niet geworden. Tijdens het Lokerse Sportgala werd hij immers geëerd met de Award voor Sportverdienste. “En ik zal ook vanuit de gemeenteraad het sportbeleid met veel interesse blijven volgen”, belooft hij.

De vernieuwing van de stedelijke sporthal, het Durmebad — waar hij zelf ooit redder was — vijftig jaar in stand houden, of de bouw van het jeugdcomplex Lokeren. Het lijstje sportgerelateerde realisaties van Van Doorslaer dat zaterdagavond opgesomd werd door burgemeester en partijgenoot Filip Anthuenis, is lang.

Van Doorslaer, zelf ooit een gepassioneerd basketballer, was dan ook 24 jaar lang schepen van Sport in de Durmestad. Voor de jury reden genoeg om hem de Award voor Sportverdienste toe te kennen. De schepen mocht die beker in ontvangst nemen uit handen van zijn voorganger Willy Peeters, afgevaardigde van Sporting Lokeren.

Alle laureaten van het Sportgala op een rijtje.
Yannick De Spiegeleir Alle laureaten van het Sportgala op een rijtje.

In zijn afscheidsrede blikte Van Doorslaer zelf met veel tevredenheid terug op de oprichting van een stedelijk sportinfrastructuurfonds in 2005. “Dit fonds was de hefboom voor broodnodige investeringen in de verouderde infrastructuur”, klonk het. “Onze verenigingen konden aan de slag via één simpel principe: voor elke euro die je investeert, legt de stad één euro bij.”

En via dat fonds kende de stad al meer dan 625.000 euro toe aan lokale sportinfrastructuurprojecten. “Dit wil zeggen dat onze verenigingen voor meer dan anderhalf miljoen euro aan projecten gerealiseerd hebben. Dat bedrag reflecteert voor mij het vuur waarmee onze vrijwilligers zich elke dag opnieuw inzetten voor hun clubs.”

Jerome Van Doorslaer kreeg een karikatuur van zichzelf cadeau, van de hand van Jean Van Riet.
Yannick De Spiegeleir Jerome Van Doorslaer kreeg een karikatuur van zichzelf cadeau, van de hand van Jean Van Riet.

Van Doorslaer is ook trots dat het dossier voor de bouw van een nieuw stedelijk zwembad intussen op de rails staat. “Als redder heb ik vele dagen vertoefd aan de waterkant van ons vertrouwde Durmebad. Maar nu is Lokeren klaar voor een nieuw, eigentijds zwembad op maat van onze stad. Er wordt alvast vlijtig gespeculeerd over de locatie van dit bad. Maar het zoeken van die geschikte locatie en de realisatie wordt een taak voor de nieuwe ploeg, al zal ik het met veel interesse opvolgen vanuit de gemeenteraad. Ik wens mijn opvolgster Marjoleine De Ridder (CD&V) alvast veel succes.”

Naast de Award voor Sportverdienste werden tijdens het gala natuurlijk nog andere trofeeën uitgedeeld. Hoogspringster Zita Goossens werd bekroond tot Sportvrouw van het Jaar, terwijl Europees kampioen kajak Erwin De Smedt zich een jaar lang de Lokerse Sportman van het Jaar mag noemen. De trofee voor beste club ging naar VC Panda’s. “Vier van onze teams kroonden zich in het voorbije jaar tot kampioen”, aldus een trotse voorzitter Benjamin Jacobs. Tot slot haalde ook atletiekvereniging AVLO twee awards binnen: polsstokspringer Sara Roggeman is Belofte van het Jaar, en het team van de 4x100 meter leverde de strafste prestatie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.