Van 18 naar 6 maanden cel: beklaagde ziet straf in beroep stevig verminderen

De beklaagde rechts zag zijn straf sterk verminderen.
Foto De Rycke De beklaagde rechts zag zijn straf sterk verminderen.

Lokeraar Nasser B. is in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een jaar rijverbod, waarvan de helft met uitstel. In eerste aanleg kreeg hij nog 18 maanden cel en vier jaar rijverbod. 

Het ongeval gebeurde op 22 mei 2016 in de Karrestraat in Lokeren. De 24-jarige Nasser B. verloor er in een scherpe bocht bij regenweer de controle over zijn stuur. Het voertuig kwam daarna frontaal in aanrijding met een tegenligger, wat uitmondde in een ware ravage. Zijn beste vriend, de 19-jarige Yassine I., werd uit het voertuig geslingerd en overleefde het ongeval niet. Zijn andere vrienden raakten gewond. 

Politierechter Peter D'hondt had in eerste aanleg bijzonder veel moeite met het feit dat de handrem opgetrokken was. Op het moment van de feiten reed hij ook tussen de 80 en 90 kilometer per uur. Nina Van Eeckhaut, de advocaat van de beklaagde ging hier niet mee akkoord. “Het ging hier om een ultiem redmiddel om een ongeval te vermijden", aldus zijn advocaat. “Hij hééft bovendien ook al een bijzonder zware straf gekregen: het verlies van zijn beste vriend.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.