Vader en dochter Van Boven op VB-lijst

Lijsttrekker Lena Van Boven (centraal) stelde haar lijst voor aan de voet van de Heirbrugmolen.
Yannick De Spiegeleir Lijsttrekker Lena Van Boven (centraal) stelde haar lijst voor aan de voet van de Heirbrugmolen.
In Brasserie De Molen heeft Vlaams Belang Lokeren dit weekend haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Eerder was al bekend dat gemeenteraadslid Lena Van Boven de lijst zou trekken. Opmerkelijke nieuwkomer is haar vader Henri Van Boven die op zijn 85ste zijn debuut maakt als kandidaat en de lijst zal duwen vanop de 35ste plaats. "Hij kon er vandaag helaas niet bij zijn. Hij zit aan de kust met familie om zijn verjaardag te vieren", aldus Lena Van Boven.

Den Bien

Op plaats nummer 2 van de lijst prijkt huidig gemeenteraadslid Ludo Gerits, gevolgd door Patrick Daeyaert op 3 en Marita Macharis op 4. Op plaats nummer 5 prijkt Mathias Wenselaers, een 25-jarige hoefsmid uit Eksaarde. Nog een opvallende naam is die van Paul Baeyens (68) op plaats 9, in Lokeren beter gekend als ‘Den Bien’, de uitbater van het voormalige danscafé in de Stationsstraat.

Paul Baeyens, alias Den Bien, is een opvallende naam op de lijst van het Vlaams Belang.
RV Paul Baeyens, alias Den Bien, is een opvallende naam op de lijst van het Vlaams Belang.

“In totaal hebben we 17 vrouwen en 18 mannen op onze lijst”, zegt Lena Van Boven. “Een aantal kandidaten van zes jaar geleden hebben afgehaakt onder druk van de ziekenfonds of vakbond die eisten dat ze zich van onze partij distantieerden. Ondanks die stigmatisering kunnen we opnieuw een volledige lijst voorstellen.”

Veiligheid

Het Vlaams Belang schuift veiligheid naar voor als het verkiezingsthema bij uitstek. “De drugsproblematiek blijft een onderkend probleem in onze stad. We ijveren voor het aanwerven van extra personeel bij de politie om het probleem aan te pakken. Als ik burgemeester word, komt er een Lokerse ‘war on drugs’”, aldus Van Boven.

Handzeep

Als uitsmijter deelde lijsttrekker Lena Van Boven handzeepjes uit aan alle 35 kandidaten. “Omdat wij de enige partij zijn met propere handen”, klinkt het.

Lijstduwer voor de provincieraad Barbara Pas en Lokers lijsttrekker Lena Van Boven deelden handzeepjes uit aan alle kandidaten.
Yannick De Spiegeleir Lijstduwer voor de provincieraad Barbara Pas en Lokers lijsttrekker Lena Van Boven deelden handzeepjes uit aan alle kandidaten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


Video