Treinverkeer verstoord door barst in spoor ter hoogte van Lokeren

Yannick De Spiegeleir
Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Lokeren was dinsdagochtend verstoord door schade aan het spoor. Tijdens een controle werd een barst vastgesteld. Het treinverkeer moest hierdoor over één spoor met vertragingen en afschaffingen tot gevolg. Rond 11.30 uur was de schade hersteld. 

De schade aan het spoor werd dinsdagochtend rond 9.20 uur vastgesteld. “Gelukkig na de ochtendspits”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Het ging om een barst in het spoor ter hoogte van Lokeren Oost, en we wilden uiteraard geen enkel risico nemen.” Infrabel stuurde meteen een ploeg ter plaatse voor de herstellingswerken. Als gevolg hiervan kon het verkeer wel maar over één spoor tussen Sint-Niklaas en Lokeren. Een aantal treinen liep hierdoor vertraging op. Andere treinen werden afgeschaft. De herstellingswerken waren tegen 11.30 uur afgerond. Er kunnen in de loop van de middag nog wel vervolgvertragingen zijn, maar de avondspits zou normaal gezien geen problemen meer ondervinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.