Toch geen valse ronselaars op pad voor Jeugd Rode Kruis

Photo News

Er waren dan toch geen valse ronselaars op pad voor het Jeugd Rode Kruis in Lokeren. Zowel woensdag als donderdag liepen er in de Driesstraat in Lokeren mensen van deur tot deur met de boodschap dat ze geld inzamelen voor het kamp van het Jeugd Rode Kruis. 

De verantwoordelijke van deze organisatie liet echter aan de politie weten dat zij zelf geen inzamelactie houden. De politie stuurde daarop een waarschuwing rond voor de ‘valse ronselaars’. Kort daarna werd de politie echter gecontacteerd door een nationaal verantwoordelijke van het Rode Kruis. Zij bevestigde dat de actie bij hen wel was aangekondigd en dus zeker in orde is. De inzamelactie is inmiddels afgelopen in Lokeren. “Een beetje vervelend voor het misverstand én de gemiste inkomsten, maar goed nieuws voor de inwoners van Lokeren die ingingen op het aanbod. Zij hoeven niet langer een slecht gevoel te hebben, want ze steunden dus wel degelijk een goed doel”, zegt persofficier Rudi De Clercq.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.