Stormloop op frisdrank en water bij Dranken Van Eetvelde

Peter Van Eetvelde helpt zelf een vrachtwagen met drank laden voor een transport.
Yannick De Spiegeleir Peter Van Eetvelde helpt zelf een vrachtwagen met drank laden voor een transport.
Iedereen heeft dorst bij deze hitte en dat merken ze bij Dranken Van Eetvelde in de Bokslaarstraat. “We draaien een pak overuren om alle bestellingen bij te houden. Chapeau aan onze medewerkers voor het harde labeur in deze hitte”, zegt medezaakvoerder Peter Van Eetvelde van het Lokerse familiebedrijf.

Al ’s ochtends vroeg om 5 uur rijden de eerste vrachtwagens met drank uit bij Van Eetvelde om horecazaken en bedrijven te bevoorraden. “Gisteravond kregen we nog telefoon van een bedrijf uit Zwijndrecht om ’s ochtends vroeg een bestelling van 1.000 flesjes water te leveren. Voor bier is het te warm dezer dagen, maar we merken het aan onze stock van water en frisdrank dat de mensen naar drank snakken”, schetst Van Eetvelde. “Ook in onze zaak is het superdruk. Vooral ’s ochtends en later op de avond komen mensen een drankvoorraad inslaan.”

De drankenhandel draait een mooie omzet dezer dagen, maar er is ook een keerzijde. “Onze mannen moeten keihard werken bij deze hoge temperaturen. Hoedje af voor hun inspanningen. We proberen zo vroeg mogelijk te beginnen zodat we tijdig kunnen stoppen. Gelukkig blijft het een nobel beroep om de dorstigen te laven”, knipoogt de zaakvoerder.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.