Stadsbestuur verdeelt bevoegdheden

Liebaut (CD&V) en Anthuenis (Open Vld) beklonken hun derde coalitie op 14 oktober met een handdruk.
archiefbeeld Yannick De Spiegeleir Liebaut (CD&V) en Anthuenis (Open Vld) beklonken hun derde coalitie op 14 oktober met een handdruk.
Het nieuwe college van burgemeester en schepenen is gevormd. Opvallend: vijf van de acht leden zijn vrouwen. Nieuwe gezichten zijn die van Marjoleine De Ridder (CD&V) en Stefan Walgraeve (Open Vld). 

De Ridder krijgt de bevoegdheid over Jeugd, Sport en Kinderopvang. Walgraeve zal waken over de Stadsfinanciën, ICT, Industriële Ontwikkeling en het zorgbedrijf Sakura. Claudine De Waele (Open VLD) krijgt naast Bevolking ook Evenementen, Horeca en Middenstand. Sabine Van Rysselberghe (Open VLD) behoudt Infrastructuur, Wegen en Mobiliteit en krijgt er de groendienst bij. Marina Van Hoorick (Open VLD) behoudt Cultuur, Toerisme en krijgt er Duurzaamheid bij. Nina Van der Sypt (CD&V) behoudt Onderwijs en Landbouw naast Welzijn, Inburgering en Integratie. Filip Liebaut (CD&V) behoudt zijn huidige bevoegdheden en krijgt er ook Natuur en Dierenwelzijn bij. Filip Anthuenis (Open VLD) zal naast het burgemeesterschap ook de gemeenteraad voorzitten. Algemeen directeur Steven Verbeke maakt ambtshalve deel uit van het college. Het stadsbestuur maakte ook al enkele beleidsprioriteiten bekend. Zo komt er een stop op het aansnijden van woonuitbreidingsgebieden, wil de stad werk maken van een lokaal dienstencentrum én komt er mogelijk een nieuwe belastingverlaging.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.