Stad zet in op verkeersveiligheid scholen

De verkeersveiligheid aan de schoolpoort van het Sint-Teresiacollege is onveilig voor zwakke weggebruikers.
Foto Yannick De Spiegeleir De verkeersveiligheid aan de schoolpoort van het Sint-Teresiacollege is onveilig voor zwakke weggebruikers.
De stad gaat in verschillende deelgemeenten aanpassingen doorvoeren om schoolomgevingen veiliger te maken. De maatregelen komen er op vragen van de scholen en de resultaten van enquête 'Leg je ei'.

"In Eksaarde moeten fietssuggestiestroken op de Dam, Rechtstraat en Bautschoot duidelijkheid scheppen voor fietsers én automobilisten", verduidelijkt schepen van Openbare Werken Sabine Van Rysselberghe (Open Vld). "Verder worden er ook paaltjes geplaatst ter hoogte van de vroegere Smidse (waar onlangs nog een wagen is ingereden, red.) zodat fietsers achter die paaltjes moeten fietsen. Ook het beurtelings parkeren wordt afgeschaft in het begin van de Rechtstraat. Er zal enkel kunnen geparkeerd worden in de rijrichting van Eksaarde. Die werken zijn klaar tegen de start van volgend schooljaar." Directrice van het Sint-Teresiacollege Hilde De Clercq is opgetogen met de aangekondigde maatregelen. "Dit is vooral een positieve zaak voor de veiligheid van de zwakke weggebruikers en voor alle leerlingen die zich dagelijks verplaatsen naar de scholen in Eksaarde." Ook in Doorslaar zal de stad de schoolomgeving aanpakken en in de Oudenboswijk zijn de werken aan de schoolomgeving volop aan de gang. (YDS)