Stad krijgt eerste deelauto's

Schepen Van Rysselberghe en Tom Alleman van Cambio bij de gloednieuwe deelauto op de parking van de Knokkestraat.
Foto YDS Schepen Van Rysselberghe en Tom Alleman van Cambio bij de gloednieuwe deelauto op de parking van de Knokkestraat.
Op de parking aan de Knokkestraat is gisteren het officiële startschot gegeven van het eerste autodeelsysteem in Lokeren.

De stad gaat in zee met Cambio dat twee wagens ter beschikking stelt van gebruikers: één voorbehouden plaats op de parking in de Knokkestraat en één parkeerplek op de parking voor het station. Eerder opperden gemeenteraadsleden Jasmien Van Bockstal (N-VA) en Björn Rzoska (Groen) al om ook een auto te voorzien in de omgeving van het station zodat pendelaars er vlot gebruik van kunnen maken. "In samenspraak met Cambio hebben we inderdaad beslist om ook een wagen aan het station te voorzien. We ontzien de organisatie van de wekelijkse rommelmarkt op zondag, door de parkeerplaats voor de deelwagen in te nemen buiten de marktzone dichter tegen de Durmedijk", verduidelijkt schepen van Mobiliteit Sabine Van Rysselberghe (Open Vld). Indien er voldoende interesse blijkt, zullen de stad en Cambio het aantal deelwagens in de toekomst optrekken. "Onze deelauto's vormen een alternatief voor een eigen wagen. Uit onderzoek blijkt dat door één deelauto er kan voor zorgen dat er 10 tot 12 wagens verdwijnen uit de stad. Een positief effect om de parkeerdruk te verminderen", zegt Tom Alleman van Cambio.


Voor meer info kunnen geïnteresseerden surfen naar www.cambio.be (YDS)