Stad huldigt agenten voor redden mensenleven

Jonathan Pieters en Kris De Kerpel (tweede en derde van links) en hun collega's redden het afgelopen jaar het leven van twee Lokeraars.
Foto Yannick De Spiegeleir Jonathan Pieters en Kris De Kerpel (tweede en derde van links) en hun collega's redden het afgelopen jaar het leven van twee Lokeraars.
Op het stadhuis werden gisteren enkele politieagenten in de bloemetjes gezet omdat ze het afgelopen jaar het leven van een burger hadden gered.

Agent Jonathan Pieters sprong afgelopen zomer in de Durme om het leven te redden van een 83-jarige man uit de Oud-Strijderslaan.


Jammer genoeg overleed de bejaarde man een maand na de gebeurtenissen. Kris De Kerpel kon in augustus een 39-jarige dame uit de Kapellestraat reanimeren die getroffen was door een beroerte. "Zij heeft ons na het incident nog opgezocht in de politiekazerne om ons uitdrukkelijk te bedanken."

Nijverheidshelper

Door het laatste incident heeft de politieleiding beslist om alle leden van de interventieploegen verplicht een cursus 'nijverheidshelper' te laten volgen, waardoor iedereen EHBO onder de knie heeft.


Naast Pieters en De Kerpel werden ook de collega's Alieke Dubois, Eefje Mees, Tom De Meersman, Sabine Droesbeke en Andy De Vijlder gehuldigd. Ook zij waren tijdens de betreffende reddingsoperaties van de partij. (YDS)