Stad doneert computers om digitale kloof te verkleinen

Schepen van ICT Stefan Walgraeve (voorgrond) ijverde er bij de stad voor om de computers te doneren aan een internationale sociale onderneming die de digitale kloof verkleint.
Yannick De Spiegeleir Schepen van ICT Stefan Walgraeve (voorgrond) ijverde er bij de stad voor om de computers te doneren aan een internationale sociale onderneming die de digitale kloof verkleint.
Stad Lokeren heeft een donatie van computers uitgevoerd aan Close The Gap, een internationale sociale onderneming die ernaar streeft om de digitale kloof te verkleinen door kwaliteitsvolle, tweedehands computers die gedoneerd worden door Europese bedrijven en overheden aan te bieden aan onderwijs-, medische en sociale projecten in ontwikkelingslanden.

“Met dit project slaan we drie vliegen in één klap: gevoelige data wordt op een gecertificeerde manier verwijderd, bruikbaar materiaal wordt opnieuw ingezet voor goede doelen en voor de niet langer bruikbare materialen werken we dankzij een systeem van certificaten van vernietiging aan een optimale recyclage”, aldus schepen van ICT Stefan Walgraeve (Open Vld).

Bij de eerste donatie werden 264 monitoren, 147 desktops, 8 laptops, 4 netwerkcomponenten, 2 printers, 8 servers en 232 harde schijven (nadat ze volledig opgeschoond werden) gedoneerd voor herbruik.

Data

“Close the Gap verzamelt oude computers, verwijdert alle data van de harde schijven en controleert dan de werking van de hardware in functie van de eindgebruiker. De computers worden dan verscheept naar het land van bestemming om daar organisaties die ondersteunen die zich inzetten op het vlak van onderwijs, medische zorg, ondernemerschap of sociale projecten”, aldus Walgraeve.

Sinds 2003 heeft Close the Gap al meer dan 850.000 computers ontvangen van bedrijven en overheden over de hele wereld. Vandaag ondersteunt Close the Gap daar meer dan 5.700 projecten mee, de meeste in Afrika. Op die manier werden al meer dan 3,2 miljoen mensen geholpen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Noël Abbeel

    En onze mensen? Er zijn genoeg gezinnen met kinderen die nog geen pc hebben....