Sporting en middenstanders introduceren ‘282’-paardenworstenbroodje

Wim Mels, Geert Van den Wijngaert en Franky Van de Walle presenteren het 282-paardenworstenbroodje.
Yannick De Spiegeleir Wim Mels, Geert Van den Wijngaert en Franky Van de Walle presenteren het 282-paardenworstenbroodje.
In samenwerking met slager Franky Van de Walle en bakker Wim Mels heeft Sporting Lokeren woensdagavond het 282-worstenbroodje gelanceerd met een hoofdrol voor de Lokerse paardenworst.

“Het is vandaag (woensdag 9 oktober, red.) de 282ste dag van het jaar. 282 is ook het stamnummer van onze club. Daarom presenteren we vandaag deze lokale lekkernij”, zegt Geert Van den Wijngaert, Sales Director van Sporting Lokeren. Het ging daarvoor een samenwerking aan met de Lokerse middenstand. “Voor het broodje werken we met paardengehakt, traditioneel wordt er geopteerd voor runds- en varkensvlees. Maar op deze manier geven we de 282-snack een typisch Lokerse toets”, zegt slager Franky Van de Walle. 

Enkele tientallen fans kregen de kans om het broodje in primeur te proeven.
Yannick De Spiegeleir Enkele tientallen fans kregen de kans om het broodje in primeur te proeven.

Bakker Wim Mels zorgt voor het luchtige broodje. Vijftig uitverkoren fans mochten het worstenbroodje in primeur proeven in het Daknamstadion. Zondag krijgen alle fans de gelegenheid om het paardenworstenbroodje te eten bij hun pintje. Zowel bij slagerij Franky en Els en bakker Mels zal het broodje verkrijgbaar zijn. De kleine versie kost 1 euro. Voor een groot 282-worstenbroodje betaal je 3 euro. “We bekijken nog of het broodje straks ook verkrijgbaar zal zijn bij andere handelaars”, besluit Van den Wijngaert.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy beernaert

    We gaan ze zeker eens komen proeven.