Roger Lambrecht: “Nog dit jaar overnemer vinden voor Sporting Lokeren”

Fans reageren tevreden op statement van clubvoorzitter

Roger Lambrecht wil nog dit seizoen een overnemer vinden voor Sporting Lokeren.
BELGA Roger Lambrecht wil nog dit seizoen een overnemer vinden voor Sporting Lokeren.
In een open brief aan de supporters van Sporting Lokeren heeft voorzitter Roger Lambrecht (87) beloofd om nog dit seizoen werk te maken van een overname van de eersteklasseclub. “De nieuwe eigenaar moet de club een warm hart toedragen en bovenal over voldoende financiële armslag beschikken om de club opnieuw te laten aanknopen met de sportieve successen”, klinkt het.

Ondanks het 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht zondagnamiddag zijn het barre tijden voor de fans van Sporting Lokeren. Door de slechte resultaten dit seizoen bengelt de Wase voetbalclub op de voorlaatste plaats van het klassement. Trainer Peter Maes, die op de koop toe in de cel belandde op verdenking van witwaspraktijken, werd nog maar pas de laan uitgestuurd.

De fans zijn de malaise meer dan beu en richtten hun pijlen al naar hun bejaarde voorzitter, die al 25 jaar aan het roer staat van de club. Onder meer met de slogan ‘Sst, hier slaapt Roger’ wilden ze Lambrecht wijzen op hun bezorgdheid over de toekomst van hun Sporting Lokeren. Het is al langer bekend dat de 87-jarige preses op zoek is naar een overnemer, maar die zoektocht naar een opvolger loopt niet van een leien dakje.

De fans van Sporting Lokeren hopen dat een overname van hun club een kentering kan teweegbrengen.
Photo News De fans van Sporting Lokeren hopen dat een overname van hun club een kentering kan teweegbrengen.

Om de fans gerust te stellen, maakt Lambrecht nu een statement in een open brief op de clubwebsite. “Na de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en KV Oostende was er een gesprek tussen een afvaardiging van onze supporters en interim-hoofdcoach Arnar Vidarsson. Daarin werd aan de supporters beloofd een stand van zaken te geven over de toekomstplannen van het huidige bestuur. De bedoeling is om een overname nog tijdens het lopende seizoen te regelen”, klinkt het in de open brief die te lezen staat op de clubwebsite. Lambrecht geeft te kennen dat hij beseft “dat zijn leeftijd hem ertoe noopt om op relatief korte termijn niet alleen afscheid te nemen van het dagdagelijks bestuur, maar ook als aandeelhouder de fakkel over te dragen.”

Aan de kant van de supporters wordt het statement positief onthaald. “Dit is een goed signaal van onze clubvoorzitter. Het is immers niet vijf voor, maar vijf na twaalf. Roger Lambrecht verdient een standbeeld voor alles wat hij betekend heeft voor onze club, maar het is hoog tijd voor iets nieuw én dat moet dit seizoen gebeuren voor het kalf verdronken is. Gelukkig beseft hij dat zelf ook”, zegt Mary Dieleman, voorzitter van supportersfederatie Front 282. Dieleman heeft er alle vertrouwen in dat Lambrecht op zoek gaat naar een geschikte overnemer. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste keuze zal maken en zal opteren voor iemand met kennis van voetbal in plaats van een zakenman die geen affiniteit heeft met onze club.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.