RBS vormt oude lokalen Malaika om tot gloednieuwe radiostudio: “Nieuw informatief programma voor de regio”

RBS Radio heeft haar gloednieuwe studio in gebruik genomen.
Geert De Rycke RBS Radio heeft haar gloednieuwe studio in gebruik genomen.
In de voormalige lokalen van Radio Malaika boven Sportkaffee De Zeven in Zele hebben de presentatoren van regionale radiozender RBS hun gloednieuwe radiostudio in gebruik genomen. “We hebben alles volledig gestript en uitgerust met moderne apparatuur”, klinkt het.

Tot stand gekomen als een samenwerkingsverband tussen de voormalige Lokerse radio’s Aksent, ABC, Lora, VROB, Axiradio en RCL timmeren de mensen van RBS Radio al enkele jaren aan de weg. Zo kreeg de zender vorig jaar een erkenning als regionale omroep van minister Sven Gatz voor Dendermonde, Zele en Berlare. Daarvoor ging RBS door het leven als een evenementenradio met een tijdelijke frequentie toegekend door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

Via drie frequenties met zendinstallaties in Zele, Berlare en Dendermonde worden programma’s gemaakt voor de ruime regio. En daar hoort ook een centrale radiostudio bij. Tot voor kort vonden de uitzendingen plaats vanuit een studio aan het Veldeken, maar sinds kort is RBS verhuisd naar de lokalen boven Sportkaffee De Zeven in de gelijknamige sporthal, waar tot 2004 de ter ziele gegane Radio Malaika gevestigd was.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling dat we een plaats gingen krijgen in gemeenschapscentrum De Wiek, maar dat bleek uiteindelijk niet zo evident”, vertelt Dirk Roels, voorzitter van RBS. “Toen kwam onze weerman Patrik Haentjens met het voorstel af om onze intrek te nemen in de voormalige lokalen van Malaika, die in gebruik waren als stapelruimte voor de volleybalclub. De vzw van de sporthal was ook gewonnen voor het idee.”

RBS verbouwde de twee lokalen op eigen kosten tot een nieuwe radiostudio. “Alles was achtergebleven zoals de mensen van het Malaika het hadden achtergelaten. We hebben de muren tot de vloer gesloopt en alles opnieuw opgebouwd met moderne apparatuur”, vertelt Roels.

RBS Radio maakte de voorbije jaren ook al evenementenradio vanop de Lokerse Feesten en Roparun en zal dat ook blijven doen.
Katrijn De Bleser RBS Radio maakte de voorbije jaren ook al evenementenradio vanop de Lokerse Feesten en Roparun en zal dat ook blijven doen.

Helemaal Regionaal

Eén van de pijlers van RBS is het nieuwe zondagvoormiddagprogramma ‘Helemaal Regionaal’. “Elk weekend interviewen we iemand uit de regio van ons uitzendgebied. Dit kan iemand zijn met een bijzondere hobby, maar ook een politieker of burger die iets wenst aan te kaarten bij de bevolking. De vraag van vandaag is een opinievraag die aan de mensen in de straat gesteld wordt en heeft de bedoeling om een maatschappelijk debat op gang te trekken en om tien na tien brengt onze vaste weerman Patrik Haentjes zijn weerbericht.”

Het programma gemaakt door Roels zelf, Jo Robijn, Daniël Mels, Drik Baeté en Dirk Van De Velde. “We wisselen elkaar af, maar volgen elke week een vaste stramien zodat de luisteraar altijd weet wat hij kan verwachten.”

RBS zendt uit via de volgende frequenties:

Dendermonde: FM 103.9
Zele & Lokeren: FM 107.0
Berlare/Overmere: FM 107.4
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.