Rapencross ontvangt toppers Van Aert en van der Poel

Lokerse veldrit aast op vaste plaats internationale kalender

Medewerkers bouwen de zandstrook op aan de beachvolleybalterreinen in Park Ter Beuken.
Yannick De Spiegeleir Medewerkers bouwen de zandstrook op aan de beachvolleybalterreinen in Park Ter Beuken.
Een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen staat in Lokeren de Rapencross op het programma. De organisatoren ontvangen voor de eerste keer toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Blikvangers op het parcours zijn een zandstrook en de Mont Henri.

Regen en modder vormen normaal de vaste ingrediënten voor een traditionele cross. Door het mooie nazomerweer zal het parcours van de Rapencross er echter droog bij liggen. Toch zijn de organisatoren gerust dat hun veldrit voldoende spektakel zal opleveren.

Al sinds de prille opstart drie jaar geleden is kuitenbijter Mont Henri, de heuvel in Park ter Beuken, een certitude in het parcours en dat zal zaterdag niet anders zijn. Ook op de zandstrook aan de beachvolleybalterreinen naast de Durme kan het kaf worden gescheiden van het koren.

Toppers te bewonderen

Naast Van Aert en van der Poel zal ook Toon Aerts aan de start verschijnen van de Rapencross. “Het is de eerste keer dit seizoen dat deze toppers samen op één veldrit te bewonderen zijn”, zegt organisator Bram De Brauwer. Zaterdag staat de Rapencross dan ook voor het moment van de waarheid. Omdat de Polderscross in Kruibeke dit jaar niet op de kalender staat omdat daar het Belgisch Kampioenschap wordt georganiseerd, kan de Rapencross zijn debuut maken op de internationale veldritkalender. “We hopen iedereen te overtuigen dat de Rapencross een vaste plaats moet worden op de veldritkalender”, zegt De Brauwer.

Ook het voetbalveld in Park Ter Beuken maakt deel uit van het parcours.
Yannick De Spiegeleir Ook het voetbalveld in Park Ter Beuken maakt deel uit van het parcours.

Eén van de nieuwigheden dit jaar is de start- en aankomstzone aan de Groendreef. Terwijl het grootste deel van het parcours al op punt staat, wordt dat deel op de openbare weg pas vrijdag opgebouwd. De Groendreef is daardoor afgesloten vanaf vrijdag 12 oktober om 8.30 uur tot zaterdag 13 oktober om 22 uur. De handelszaken in het begin van de Groendreef blijven bereikbaar. De N70 wordt afgesloten in de rijrichting Antwerpen, vanaf de Heirbrugstraat tot aan de Groendreef vanaf vrijdag om 22 uur tot zaterdag om 20 uur. De parking aan de voor- en achterkant van het station worden ter beschikking gesteld van de organisatie. De stad en de organisatoren verwachten enkele duizenden fans. Ze raden aan om voor de fiets te kiezen om parkeerperikelen te voorkomen.

Naast het aantrekkelijke programma, pakt de Rapencross ook nog groot uit met een BV-Doe het Zelf-cross. Een vijftigtal ‘onbekende Vlamingen’ krijgen de kans om samen met Jean-Marie Pfaff, Imke Courtois, Wesley Sonck en Geert De Vlieger de ‘Brico- Doe Het Zelf Cross’ te rijden.

Jean-Marie Pfaff is zaterdag ook van de partij op de Rapencross.
BELGA Jean-Marie Pfaff is zaterdag ook van de partij op de Rapencross.

Tickets zijn vandaag nog verkrijgbaar online of in het Infopunt Toerisme op de Markt. Daarna kan je ze enkel nog ter plaatse aankopen aan de kassa. Meer informatie: www.rapencross.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.