Parktheaterfestival brengt kruim van internationaal openluchttheater naar Charlottepark

Mr Dyvinetz is maar één van de vele spectaculaire acts die zondag te bewonderen is op het Parktheaterfestival
RV Mr Dyvinetz is maar één van de vele spectaculaire acts die zondag te bewonderen is op het Parktheaterfestival
Het Parktheaterfestival in Lokeren is zondag aan zijn 23ste editie toe. Vanaf 14 uur brengen zowat 80 artiesten van 26 gezelschappen meer dan vijftig voorstellingen in het Prinses Joséphine-Charlottepark het park aan de Durme in het centrum van Lokeren.

Naast de vaste acts zorgen de organisatoren dat er de ganse namiddag beweging is in het park, dat er altijd iets te zien en te beleven is. Daar zorgen de mobiele acts voor zoals de gracieuze steltendanseressen van Teatro Pavana, de i-Puppets van Close Act, de naranjas van Stiltlife Streettheater. De Pool Lukasz Pucsko zal aandacht trekken met zijn levensechte marionet Burek, the dog…

Op de affiche staan een aantal sterke buitenlandse groepen. Zo zijn Witty Look uit Japan en Mr Dyvinetz uit Chili terug te gast. Door de slechte weersomstandigheden in 2016 moest er noodgedwongen uitgeweken worden naar het cultuurcentrum waardoor maar een publiek van hun topact konden genieten.

Het duo Kaos uit Guatemala en Italië brengt elegantie op en rond een fiets, duo Masawa uit Argentinië en Italië combineert in een intieme vertoning acrobatie met dans op Argentijnse muziek en de Australische Strong Lady toont dat vrouwen zeker niet het zwakke geslacht zijn. Globus Hystericus uit Slovenië maakt een gedurfd en opwindend avontuur door de wildernis, virtuoos en komisch gestoei. Na drie jaar wachten komt het Nederlandse gezelschap Bencha Theater eindelijk naar Lokeren. Het wordt een sensuele en krachtige voorstelling met acrobatische dans en hoog in de lucht.

The Strong Lady
RV The Strong Lady

Uiteraard zijn de Belgische groepen ook goed vertegenwoordigd met een visueel komische voorstelling van Les Frères Taquins en grappige hoeden maken van gerecycleerd papier met Theater Gili Gili. De slotact is weggelegd voor ‘Peek-a-boo, a knock-out comedy’ van Compagnie Charlie, een Belgische groep die slapstick opbouwt rond een boksmatch. Ze kregen lovende kritieken na hun doortocht op ‘Theater Aan Zee’. Daar werden ze beschouwd als de topper van de openluchtoptredens.

De Roddeltantes
RV De Roddeltantes

Gezelschappen uit Lokeren zullen zich dit jaar in de kijker kunnen spelen: de Sinfra Kidz, Lust naar Kunst, Teater De Schizo’s, marionettentheater nemyx, Reynaertkring Daknam en de afdelingen Woord en Beeldatelier van de Kunstacademie Ter Beuken.

 Je kan uiteraard niet alleszins zien op één namiddag. Het gratis programmaboekje met beschrijving van de acts en hun speeluren kan een goede leidraad zijn om vooraf een keuze te maken. Het is te vinden op www.lokeren.be/parktheater. De organisatie is in handen van Toneelvereniging De Sinfra’s, Infopunt Toerisme, TG Horzel en de Raad voor Toerisme.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.