Padel spelen tussen de maïsvelden van Everslaar: “Toegankelijke sport voor groot publiek”

Frank Caethoven en zijn vrouw Kristy Van Geysel die zich ontfermt over de uitbating van café De Pelgrim.
Yannick De Spiegeleir Frank Caethoven en zijn vrouw Kristy Van Geysel die zich ontfermt over de uitbating van café De Pelgrim.
Achter taverne en feestzaal De Pelgrim in Everslaar opende Padel Club Lokeren dit weekend officieel de deuren. Zowel leden als geïnteresseerden kunnen een balletje slaan op één van de drie nagelnieuwe terreinen.

Tot voor enkele jaren had vrijwel niemand er ooit van gehoord, maar intussen is padel - een sport die het midden houdt tussen tennis en squash - al enige tijd bezig aan een stevige opmars in ons land. Ook de locatie van de nieuwe Padel Club Lokeren (PCL) is symbolisch: een voormalig voetbalveld voor ploegen uit het liefhebbersverbond Walivo werd omgevormd tot drie padelterreinen. Voortaan kan je er dus een balletje slaan in één van de drie ‘speelkooien’ tussen de maïsvelden op een blauw of groen veld.

Initiatiefnemer Frank Caethoven legt de lat meteen hoog. Hij wil met PCL zowel een aanbod bieden voor beginnende en recreatieve spelers als mensen die zich wil meten in een competitie. Momenteel is er reeds een aanbod van ‘Start to padel’-lessen. “We beschikken over een team van gemotiveerde en gediplomeerde trainers onder leiding van Jan Stilten. Drie maal in één week krijgen de deelnemers anderhalf uur les door professionele trainers. Padel is niet voor de niks de snelst groeiende sport ter wereld. In tegenstelling tot andere sporten ben je er sneller mee weg en dat maakt de sport toegankelijk voor een groot publiek. Al is het wel belangrijk ”, aldus Caethoven.

De drie nagelnieuwe terreinen worden al meteen uitgetest.
Yannick De Spiegeleir De drie nagelnieuwe terreinen worden al meteen uitgetest.

Ook de jeugd kan haar gading vinden bij PCL. “Voor kinderen jongeren dan 13 jaar bieden we lessen op maat aan en we lassen enkele kennismakingsdagen in op zaterdag 27 en zondag 28 juli en zaterdag 3 en 17 augustus en er is ook een aanbod van sportkampen via de Lokerse sportdienst.”

Sparringpartner via Whatsapp

Voor leden bedraagt het lidgeld 300 euro voor een volledig jaar, studenten betalen 210 euro. Jongeren onder 18 jaar 180 euro en kinderen jonger dan 12 jaar 120 euro. Al geldt er momenteel wel een korting van 50 euro voor de eerste 50 volwassenen die zich inschrijven. Leden kunnen via een app een afspraak vastleggen of op zoek gaan naar een sparringpartner op één van de terreinen, maar ook ‘losse verhuur' van de accommodatie is mogelijk. “Momenteel vragen we 5 euro per uur per persoon. Vanaf 7 augustus wordt dat 7 euro per uur op de drukste momenten: van 18 tot 22 uur”, verduidelijkt Caethoven. Ook bedrijven kunnen terecht bij Padel Club Lokeren. Zo biedt de nieuwe sportvereniging een formule aan voor teambuildings en bedrijfsabonnementen.

Voor meer informatie over de club en haar activiteiten kan je contact opnemen via padel.lokeren@telenet.be.

Trainers Jan Stilten en Frank Pycnkel.
Yannick De Spiegeleir Trainers Jan Stilten en Frank Pycnkel.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sylvie verdonck

    Tussen maisveld en autostrade! Dat laatste laten we ff vallen he