Opleiding gauwdiefstallen loont meteen: twee agenten vatten winkeldief met buit van 1.200 euro

thinkstock
Twee agenten van de politie Lokeren hebben hun opleiding ‘gauwdiefstallen’ aan de politieacademie met glans volbracht. Meer zelfs: tijdens hun praktijkoefening klisten ze meteen een winkeldief die voor 1.200 euro aan goederen had gestolen.

De twee politiemedewerkers hadden er maandag de theorie opzitten van de opleiding gauwdiefstallen. Dinsdag volgde zoals gebruikelijk de praktijkoefening. Het Lokers duo besloot te gaan ‘shoppen’ in een winkel in het Ninia Shopping Center in Ninove. Ze merkten al snel een man op die zich verdacht gedroeg. Hij werd geïnterpelleerd op het moment dat hij buiten stond met zijn boodschappentrolley. De man had een zak bij zich waarin talrijke kledingstukken zaten met de prijskaartjes er nog aan, afkomstig van kledingzaak C&A. In zijn trolley werden ook nog heel wat goederen aangetroffen afkomstig van het Kruidvat.

Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een totale buit van om en bij de 1.200 euro. De verdachte, een 39-jarige Macedoniër, zonder gekende woonplaats in België, legde bekentenissen af. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Assche

  @guy vermeulen. Chokolade in laarzen ? Serieus ? Nu ja, iedereen heeft zo z'n eigen smaakvoorkeuren: de gustibus…. :-)

 • camiel huughe

  Verschil te maken tot kleptomanen en beroepsdieven/dieveggen. De eersten tot verplichte afkick verplichten door een tijdje gevangenis met psychologische hulp. De tweede soort tot werkstraf veroordelen tot betaling van gestolen waarden voor eenzelfde periode dat ze aan de afbetaling van waarden en penetentiaire boeten voldaan hebben. Ze zouden het wel leren te pikken.

 • guy vermeulen

  zo heb ik onlangs Belgisch koppel ook bezig gezien in Gent ,maar hadden het door en zijn ermee gestopt en alles terug gelegd. In onze gemeente vrouw van zeer goede afkomst stak reep chocolade in haar laarzen. In sommige warenhuizen is het heel gemakkelijk blijkbaar om iets mee te nemen. Gebeurd dagelijks.

 • francois dierickx

  Onmiddellijk terug sturen en zeer goed gedaan aan de politiemedewerkers

 • jose ceraia

  ... en weer liet lopen waarschijnlijk.