Opkuis Feesten duurt nog hele week

Ook bij de afbraak van de laatste restanten van het podium op de Grote Kaai komt klimwerk kijken.
Yannick De Spiegeleir Ook bij de afbraak van de laatste restanten van het podium op de Grote Kaai komt klimwerk kijken.
De 43ste Lokerse Feestweek zit er al enkele dagen op, maar dat betekent niet dat er geen bedrijvigheid meer heerst op de festivalterreinen. Op de Grote Kaai werden gisteren de laatste restanten van het podium afgebroken.

Ten laatste tegen vrijdag moet de stadsparking vrijgegeven worden. Op het voetbalterrein achter het station is intussen amper nog een spoor te vinden van de nieuwe festivalcamping van de Lokerse Feesten. Het festivalbestuur krijgt een pluim van afvalintercommunale IDM voor de afvalhuishouding in Park ter Beuken. "Het kampeerterrein van de Lokerse Feesten kan je niet helemaal vergelijken met de festivalcampings van Werchter of Pukkelpop waar de meeste mensen meerdere dagen verblijven, maar toch is het een prestatie dat ze het terrein zowel tijdens als na het festival zo netjes hebben achtergelaten. Het aandeel afval dat er is opgehaald, is verwaarloosbaar ten opzichte van de totale afvalproductie tijdens de Lokerse Feestweek", zegt Annick Maes, communicatieverantwoordelijke van IDM.


Ook in het Josephine Charlottepark werd gisteren nog een laatste dag duchtig afgebroken om alle sporen van de 24ste editie van de Fonnefeesten weg te wissen. De medewerkers van sociale werkplaats Spoor 2 staken een handje toe om de beschermende vloer te verwijderen. (YDS)