Ooievaar geniet mee van klankenspel Trixie Whitley

De ooievaar nam plaats op een verlichtingspaal op het atletiekterrein pal naast de Grote Kaai.
Yannick De Spiegeleir De ooievaar nam plaats op een verlichtingspaal op het atletiekterrein pal naast de Grote Kaai.
Op een boogscheut van het festivalterrein van de Lokerse Feesten ligt het natuurgebied De Buylaers. Eén van de bewoners blijkt alvast geen last te hebben van de muziek: een ooievaar luisterde woensdagavond mee naar het concert van Trixie Whitley vanop het aanpalende atletiekterrein.

De Buylaers vormt al jaren de uitvalsbasis van een ooievaarsgezin. Schuw blijken de dieren niet, want de betrokken ooievaar vloog over de Durme om op een verlichtingspaal aan het atletiekterrein van AVLO mee te luisteren naar het klankenspel op de Grote Kaai. “Er zijn al meermaals ooievaars gespot op de verlichtingspalen”, weet Thomas Van Lancker, van natuurvereniging vzw Durme dat de Buylaers beheert. “De vogels ondervinden inderdaad geen last van het lawaai. In een stad met meer dan een miljoen inwoners, zoals Marrakesh, maken ze ook nesten in de drukste buurten.”

De ooievaar nam plaats op een verlichtingspaal op het atletiekterrein pal naast de Grote Kaai.
Yannick De Spiegeleir De ooievaar nam plaats op een verlichtingspaal op het atletiekterrein pal naast de Grote Kaai.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy beernaert

    De vorige ooievaar Arthur, die nu enkele jaren vertrokken is, sliep heel de winter, elke nacht, op de verlichtingspalen aan het sportcentrum.