Ontdek oud postgebouw tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers een kijkje nemen in het oude postgebouw.
Yannick De Spiegeleir Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers een kijkje nemen in het oude postgebouw.
Open Monumentendag bestaat 30 jaar. Toerisme Lokeren viert de jubileumeditie zondag met een programma rond herbestemming. 

Het voormalige postgebouw op de Markt wordt voor de gelegenheid opengesteld voor het publiek. Het gebouw staat momenteel te huur, maar een nieuwe bestemming is er nog niet gevonden voor het fraaie historische pand. Bezoekers van de Open Monumentendag kunnen er zondag van 10 tot 17 uur kijken naar filmpjes met verhalen van voormalig postpersoneel en op een wensboom hun ideeën achterlaten voor de toekomst van het postgebouw. Stadsgidsen voorzien ook rondleidingen op de bovenste verdiepingen van het gebouw. Inschrijven daarvoor is wel verplicht. Tot slot kunnen jong en oud ook deelnemen aan de workshop ‘Maak je eigen poststempel’. Naast het postgebouw kan je ook andere markante panden bezoeken zoals Huis Thuysbaert op het Stationsplein dat dienst doet als advocatenkantoor of de Spoelekerk die herbestemd zal worden tot kinderopvang. Meer informatie en inschrijvingen voor rondleidingen in het Infopunt Toerisme op de Markt of via toerisme@lokeren.be of 09/340.94.74.

De lokettenzaal van het voormalige postgebouw krijgt nog een laatste poetsbeurt voor Open Monumentendag.
Yannick De Spiegeleir De lokettenzaal van het voormalige postgebouw krijgt nog een laatste poetsbeurt voor Open Monumentendag.
Vanuit het postgebouw heb je een prachtig zicht op de Markt van Lokeren
Yannick De Spiegeleir Vanuit het postgebouw heb je een prachtig zicht op de Markt van Lokeren
Ook de zolderverdieping kan je ontdekken tijdens een rondleiding op Open Monumentendag.
Yannick De Spiegeleir Ook de zolderverdieping kan je ontdekken tijdens een rondleiding op Open Monumentendag.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.