Ondergrondse containers Vlasdam krijgen kunstgras in de strijd tegen sluikstorten

Het kunstgras werd aangebracht aan de ondergrondse containers in de Vlasdam.
Yannick De Spiegeleir Het kunstgras werd aangebracht aan de ondergrondse containers in de Vlasdam.
Om de strijd aan te gaan tegen sluikstorten werden twee ondergrondse containers op de Vlasdam donderdag voorzien van kunstgras. “Een techniek die uit Nederland komt overgewaaid met als doel dat de gebruikers de groene omgeving associëren met een schone omgeving”, zegt IDM-communicatieverantwoordelijke Annick Maes.

Bewoners van hoogbouw kunnen op sommige locaties hun afval aanbieden met een gepersonaliseerde badge in ondergrondse afvalcontainers. Een efficiënte manier om afval aan te bieden voor mensen die minder stockageruimte hebben voor hun afval. En dankzij het gedifferentieerd badge-systeem bovendien ook dezelfde stimulans om bewust om te gaan met de afvalproductie. Verzamelcontainers blijven echter het nadeel hebben dat ze een aantrekking inhouden voor sluikstorten. Ondergrondse systemen scoren op dit vlak beter dan bovengrondse systemen, dat bewijzen ook de 10 ondergrondse glascontainers die in gebruik zijn, maar IDM blijft streven naar nultolerantie.

Om gebruikers en passanten daarom nog meer te stimuleren de omgeving piekfijn te houden werden donderdag twee ondergrondse containers op de Vlasdam voorzien van kunstgras-tapijt.  Als deze techniek positief resultaat oplevert, bekijkt IDM om dit ook toe te passen op de andere sites.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.